Dziękuję Panowie za bardzo miłe słowa!
Małe info co i jak. Układ działa, nie ma tam co się psuć :) Niemniej jednak będę jeszcze kombinował z czasem wyświetlania wartości szczytowej. B905 ma inny wyświetlacz niż 270X i przy obecnym ustawieniu wydaje się wizualnie, że segment peak wisi ciut za długo. Za czas wyświetlania odpowiada kombinacja (numeracja z 270X) R187 i C148. Zmniejszyłem R187 do 455k i tu jest już za krótko wyświetlany peak. Na razie stopuję dalsze testy, ponieważ wiem już co i jak, to teraz zajmę się usuwaniem usterek. Jak wszystko ogarnę, wrócę do peak holdu i zrobię na gotowo.
Info referencyjne, gdyby coś miało się Wam przydać.
Z serii X05:
- Taki samo jak B905 sterowanie wyświetlaczem ma RS-B405 (tam też jest AN6203 i AN6870 i brak PH)
- B605, B705 mają już wyświetlanie oparte o zupełnie inne układy
Inne serie
- B965, B828 - j.w. nowe układy
- RS-M250 - taki sam układ oraz dodany peak hold
- RS-B100 - ma rozwiązanie podobne do RS-M270X (te same układy sterownia oraz peak hold). W tym przypadku ten obwód resetu jest ciut inny ponieważ RS-B100 ma własne generatory, a w trakcie kalibracji tasmy peak hold nie działa. Więc obwód reset jest dławiony w momencie przełączenia się na generatory.
Wracając do B905, jak widać dobrym dawcą części - przynajmniej do sekcji wyjścia sygnału i wyświetlacza jest RS-B405.
Posprawdzałem jeszcze układy AN6870 i AN6203 czy nie ma gdzieś obwodów/pinów które sterują attack/decay time wyświetlacza ale nic takiego nie ma (musi być zaszyte jak domniemam w układzie).
Kolejny krok, to pomiary w sekcji wyjściowej, w otoczeniu AN6203 w celu zidentyfikowania czy tam nierówno wychodzą sygnały na wyświetlacz, czy coś dalej się psuje. Wtedy zobaczymy, co dalej.