A propos - znalazłem 2 obrazy ISO z Mini-XP. Jeden z wersją SP3 ma rozmiar ok 300 MB, drugi z SP2 ok 160 MB. Oba po rozpakowaniu powinny się zmieścić na karcie flash, którą obecnie posiadasz, a przynajmniej ten drugi.
Ciekawe. Embded mozna sciagac w kilku wersjach. Po prostu jak dotąd ni eudało mi sie zainstalowac zadnych sterowników do karty. Niby wiem jak to zrobic a jednak sie nie udaje. Co to takiego to mini XP Sp 3? Wystarczy wgrac sterownik karty i będzie działać?
Mini XP to takie okrojone wersje XP, które po zainstalowaniu zajmują kilkaset MB dlatego, że zostawiono w nich tylko to, co niezbędne do funkcjonowania. Starsze karty muzyczne powinny działać nawet pod SP2. Oczywiście pod warunkiem, że karta jest sprawna, a magistrala PCI działa poprawnie na płycie głównej i / lub nie jest wyłączna programowo, np w BIOS-ie albo w samym systemie.
Jak już pisałem znalazłem 2 wersje sprzed kilku lat (z Wincluba, zdaje się) ale żadnej z nich nie testowałem osobiście, więc nie mogę niczego zagwarantować. Nie wiem nawet, czy są jeszcze dostępne na WC, bo skurczybyki zablokowali logowanie kradzionymi hasłami ;)
Szkoda, że tak długo się nie odzywałeś, bo już je skasowałem z dysku podręcznego i znów będę musiał grzebać w archiwach, jeśli sam niczego nie znajdziesz :(