No i nie wysiedziałem spokojnie :P.
Również na szybko zrobiłem ver.2 tego podświetlenia:
- pasek 6 białych LED
- naklejona na LEDy żółta folia, podkolorowana pomarańczowym pisakiem
- zmienione kable na izolowane druciki (niestety miałem tylko złote, ale pewnie pociągnę je czarnym mazakiem)
- większy rezystor
Efekt i sposób montażu poniżej. Póki co zdjęcia za dnia, no i aparatem tym razem, więc trochę to bardziej odwzorowuje rzeczywistość. Na tą chwilę jest ładna złotawa poświata, dość delikatna, a mniej więcej o to mi chodziło, ale zobaczymy jak to będzie nocą wyglądać.
W dalszych planach jest znaleźć zasilanie w decku oraz wykombinować prowadzenie kabla do wnętrza + dać złączkę (w sytuacji, gdybym chciał zdemontować osłonę kieszeni).
Edit:
Dzięki Wojtku za zdjecia z ZX-7, kurczę a ja myślałem, że to ja totalną prowizorkę robię :D. Chyba chłopakom się w ostatnim momencie przypomniało o podświetleniu.
W BX-300 konstrukcja osłony kieszeni jest jednak zupełnie inna - bardziej "szczelna", więc żeby sensownie oświetlić kasetę pozostaje nam to miejsce, które wykorzystałem. Próbowałem też innych ustawień, tak jakby poza tą szybką. Niestety każde ustawienie wyglądało gorzej, ew. można kombinować od boków + od dołu, ale to jeszcze więcej kombinacji niż moje rozwiązanie i ciężko uzyskać sensowny efekt.