Słusznie ,że pytasz .Audeze chociaż to ta sama technologia to każdy model ma swoją sygnaturę
i potrzebuje czegoś innego żeby wycisnąć z niego więcej .
Miałem LCD3 ,na fabrycznych kablach jakoś tam grały ,zdążyłem jeszcze wypróbować z miedzianym
FAW o podwójnym przebiegu ,zanim sprzedałem słuchawki koledze ,było lepiej zwłaszcza,że
kabel zakończony był XLR-em .
Kolega nie chciał tego FAW a nawet sprezentował mi firmowego XLR-a z tych LCD3 ,tak,że na
start do moich nowych LCD2c już coś miałem.
Kolega zakupił sobie od razu Nordosta Hemidalla2 ,gra to u niego z iFi iCAN Pro i jest to bardzo
fajne brzmienie .
Ja zostałem z LCD2c i OTL-em jako napędem ,który ponoć nie potrafi prawidłowo napędzić planarów .
Nawet chyba w sam w to uwierzyłem bo parę postów powyżej pisałem o swoich rozterkach w tym względzie
a tu raczej chodziło o różnicę w brzmieniu z dziurki słuchawkowej pod Jacka 6,3mm optymalizowanej
pod słuchawki wysokoohmowe vs podłączeniem pod reduktor z odczepów głośnikowych zakończony
gniazdem XLR .
Chyba udało mi się zdiagnozować problem ,chodzi o ten słynny gain chociaż do końca nie wiem
co to jest :-)
Koniec ,końców reduktor trafił do Konstruktora Pana Dubiela w celu przeróbki i dostosowania do
tego OTL-a (był robiony pod 2a3) a znając bezkompromisowe podejście do tematu Pana Bogusława
to trafi do mnie całkiem inne urządzenie :-)
Ale wracają do kabli do Audeze i wspomnianego wyżej Nordosta ,wczoraj u kolegi tego od LCD3 i iFi
zrobiliśmy mały sparing LCD2c oraz LCD3 na jego PRO iCAN-ie plus dodatkowo kabelek Meze Empyrean
Silver ,który wpadł mi w ręce drogą sprzedaży/wymiany/zamiany :-)
Zdaję sobie sprawę,że to ewidentny mezalians ,wymienione kabelki i LCD2c bo kosztują one tyle
samo a może i więcej od "2c" ale niestety słuchawki wzniosły się na wyżyny i nic na to nie poradzę ,
dzisiaj to się potwierdziło na moim combo Questyle CMA600i .
Jeszcze jedna uwaga ,Hemidall lepiej wypada na LCD3 z Meze super wpasowało się w LCD2c ,
jeszcze nigdy nie słyszałem tak analogowo ,rozdzielczo i głęboko grających Classców na wzmacniaczu
tranzystorowym .
Ciekawe jak to wypadnie na zmodyfikowanym reduktorze na OTL-u