No odpaliłem komplecik sugdena wreszcie, niestety nie u siebie w domu (remont) a zataszczyłem sprzęt do rodziców - ale zawsze...
Wrażenia ... hm jestem dość mocno zaskoczony ... pozytywnie, dawno nie słyszałem takiej płynności, jedności dźwięku, barwy nie malże jak dobrej lampy, ba nawet szybkości, coś niesamowitego !!!, sugden pokazuje ile muzyki jest w ... muzyce, jest wybitnie muzykalny... - naprawdę panowie jest to obowiązkowa "lektura" z Herbatnikami. Nie jest to komplecik dla audiofilów słuchających kabelków etc.. - ci powinni omijać ten zestaw z daleka ... ale dla melomanów dla ludzi słuchających muzyki - bo muzyka stanowi na tym zestawie nie samo witą całość, jedność.
Ale jest kamyczek do ogródka - bas ... hm - nie wiem czym to jest spowodowane - ale zwłaszcza przy głośniejszym słuchaniu rozmywa się bas, staje się płytki mało artykułowany - przez to brzmienie traci potęgę rozmach... i nie wiem czego to może byc wina ? - wzmacniacza? - że za słaby te 25W nie dają rady z Harbeth? - Cd Sugdena - ponoć ma problemy z głębokim basem? - marnych kabli ? - akustyki pomieszczenia? - naprawdę nie wiem i najgorsze jest to że nie mam z czym porównać - pomóżcie jeśli macie doświadczenie w tym temacie.
Tak chodzi mi po głowie dziki pomysł ... dokupić końcówkę mocy sugdena podpiąć to w bi-ampingu pod ... spendory lub starsze wersje Harbeth - czuję że szczękę mógłbym podnosić długo z podłogi...