Dziękuję za odpowiedzi, będę w takim razie regulował. Sprawdzam azymut oryginalną kasetą Unitra KS-Fe (taką czerwoną) nagraną pełnym śladem. Co ciekawe mam jeszcze kilka innych kaset serwisowych Unitry, w tym jeszcze jedną (taką niebieską) tylko z sygnałem 6,3 kHz do azymutu i nie jest on dokładnie taki sam co na wersji KS-Fe. Różnice nie są duże ale są. Możliwe, że chodzi o jakość obudowy.
Pewnie trochę podpadnę tutaj niektórym forumowiczom, ale nie jestem specjalnie uprzedzony do dobrze nagranych kaset serwisowych w stereo. Widziałem tutaj na forum w temacie poświęconym tym kasetom, oryginalną wersję Philipsa nagraną w stereo. Miałem też do czynienia z innymi kasetami stereo nagrywanymi przez różne osoby i nawet dostępnych tu i ówdzie obecnie. Większość z nich trzymała prawidłowy strumień nagrania i odchyłki azymutu w porównaniu do firmowych kaset były niewielkie. Wiem też, że nawet między najlepszymi, markowymi, pełnośladowymi kasetami są pewne różnice i nie ma specjalnie na to rady.