Hej Player,
Słuchaj ja nie do końca załapałem gdzie masz podpiętego tego decka - czy do wzmaka, czy do procesora. Ja bym podpiął go do wzmaka bezpośrednio (załączam zdjęcie).
Sam procesor podpinasz w stosowne miejsce do wzmaka (na tym zdjeciu co załączam są akurat tam zwory wpięte).
W takim podłączeniu na procesorze wybierasz "Source" - tak samo jak dla każdego innego źródła, natomiast na wzmaku wybierasz Input Source - "Tape 1" i tyle.
Jeśli chcesz nagrywać na magnetofon, to w tej sytuacji Input Selector zostawiasz dalej na "Tape 1", natomiast Rec Selector ustawiasz na źródło, z którego chcesz nagrywać :).
Nie wiem, czy o taką odpowiedź Ci chodziło, ale takie podłączenie jest prawidłowe i powinno to funkcjonować również prawidłowo.
//Opis obrazka (sorry za pismo jak dziecko z przedszkola :D):
- REC OUT podłączasz do decka w miejscu IN (na decku)
- PLAYBACK podłączasz do decka w miejscu OUT (na decku)
//Jeszcze jedna myśl...
Napisałem, że podpiąłbym decka do wzmaka z tego powodu, żeby na wejściu decka był goły sygnał - bez obróbki przez procesor (dla mnie wydaje się to sensowniejszą opcją). Jednakże tak naprawdę nie wiem gdzie jest wpięty ten procesor wewnątrz wzmaka. Może któryś z kolegów będzie wiedział, albo poczytaj instrukcję. Jeśli na na wzmaku na REC OUT pojawia się "czysty" sygnał źródła, bez obrobienia przez procesor, to super, natomiast jeśli jednak procesor jest wpięty w szereg wcześniej i na REC OUT masz dźwięk już obrobiony przez procesor, to wtedy jest w moim odczuciu lipa i trzeba by się wpiąć z deckiem w procesor.