Witam serdecznie,
chciałem bardzo serdecznie podziękować Koledze Artekk za jego pomoc i obiecany serwis magnetofonu SONY TC-K750ES. Artekk obiecał mi go przejrzeć i to za całkowite free. Co prawda zabronił w rozmie ze zmną pisać "peany" na Jego cześc na forum ale sytuacja jest wyjątkowa, i myśle, że powinienem napisać parę słów. Artura wykonał robotę perfekcyjnie. Okazało się, że zwykła regulacja, przerodziła się w poważny serwis sprzętu. Do wymainy obie rolki, czyszczenie i konserwacja całego mechanizmu, no i ustawienia wszytskiego - od skosu głowicy począwszy, a an parametrach pracy w tym obrotów skończywszy. Magnetofon pod serwisie jest nie do poznanaia. Brzmi znakomicie, świetnie nagrywa doskonale kalibruje taśmy. Mechanizm pracuje cichutko i bardzo sprawnie. Jestem wzruszony, bo wreszcie mam taki magnetofon i w takim stanie o jakim zawsze marzyłem. Nagrałem Africa TOTO na SONY UX-S (tej starej skręcanej) i zbierałem szczękę z podłogi. Obok stoi 611S i nawet nie ma startu do 750ES. Tak czy inaczej serdecznie Koledze Artekk dziękuję. Rzadko szczególnie w dzisiejszych czasach zdarzają się tak uprzejmi, sympatyczni i poprostu bezinteresowni ludzie. Wielkie dzięki Kolego. Mogę tylko obiecać, że ze swojej strony w czym tylko mogę pomagam także bezinteresownie innym i możę choć w ten sposób spłacę swój dług. Serdecznie pozdrawiam i idę słuchać.....