No super NANO bardzo się cieszę i gratuluje :)
Co do tej listy do nie jest to jakieś wymierne , dlatego bo nie wiem czy zauważyłeś niema tam żadnego z magnetofonów SONY nawet jednego. Poza tym uszka po prawej stronie oznaczają stosunek ceny do jakości a ilość punktowa jest dośc dziwna bo NAK CR5E jest gorszy brzmieniowo od AKAI GX-75 wątpię... kolejne dobrze brzmiące ONKYO 2570 jest kilka klas lepszy od bardzo dobrze brzmiącego Technics-a RS-B905 dziwne... i Kenwood KX-880HX prawie na szarym końcu... Takich przykładów jest więcej wystarczy spojrzeć na listę w innych czasopismach z tego okresu np: Stereoplay, AUDIO, Stereo itd.
Dla mnie listy te nie są wyznacznikiem jakości brzmienia, mają jakąś wartość poznania usadowienia magnetofonów w szeregu , ale to nie do końca jest sądzę prawdą. Za moimi przypuszczeniami stają obecne nasze forumowe odsłuchy i porównania innych naszych kolegów. To takie moje spostrzeżenia, ktoś oczywiście może się z tym nie zgodzić.
Ja dziś troszkę nadrobię zaległości pomiarowych RS-B100-tki i wkleję potem wyniki.
Postaram się pokazać także w odpowiednim dziale na forum obsługę Miernika kołysania i drżenia dźwięku KENWOOD WOW-FLUTTER METER FL-180 przy magnetofonach dwu i trzy głowicowych. Przy zastosowaniu kasety testowej i generatora będącego w samym mierniku FL-180.