Nano pozwól, że się wtrące z moim problemem - otóż wspomiany k870 nagrywa idealnie na jednej stronie, natomiast lewy kanał jest słabszy na drugiej - i to na wszystkich kasetach. Jest to dziwne, bo kaseta jest symetryczna, tzn tak mi się zdaje.
Nagrać sygnał mono tak jak pisze
nano na jednej i drugiej stronie. Jeśli dalej będzie źle to posprawdzać rolki prowadzące i sposób prowadzenia taśmy. Na końcu zmierzyć woltomierzem jakie napięcia wychodzą z nagranego sygnału i porównać z sygnałami wchodzącymi na wejściu (przy użyciu funkcji MONITOR). Jeśli będzie różnica to wina elektroniki wyregulować poziom zapisu podkówkami. Jeśli różnica raz będzie raz nie to wina mechanizmu prowadzenia taśmy. Sposób ułożenia kasety w kieszeni także może być.
Ja to tak właśnie widzę .
Nano Nakus fajny mam nadzieję że ogarniesz temat z silnikiem a który Ci leży? Główny czy od idlera?
Tam jest DD od SANKYO jak w KX-9010 czy KX-1100? czy zwykły normalny silnik szczotkowy ?
Ok doczytałem... hehehe
problem jest z łożyskami porowatymi od osi caspstanu, obracają się luźno ?
Jeśli tak to silnik, widzę tam DD identyczny jak w KX-880... może rolki za mocno dociskają lub za słabo do osi capstanu...