Rownierz nie twierdze, ze kazdy z AS to fachowiec za 3 grosze, ale mimo wszystko wiekszosc osob na forum uwaza sie za mega raczke a prawda jest taka, ze "G" wiedza. Tutaj jak zadam pytanie, to konkretnie dostaje odpowiedz lub przynajmniej jestem prawidlowo nakierowany. Na AS dwie osoby podaly mi przyczyne: regulacja toru procz wymiany rolek, reszta tylko o tym, ze gumki wymienic i bedzie gralo....
Jak odbiore to zobaczymy, cles przez 3 lata moze sie cos zmienilo, serwisanci pewnie tez sie zmienili....., ale jak oddawalem TV na przeczyszczenie, magneta, czy odtwazracz CD to bez problemu otrzymywalem zrobiona robote. Moze to jednak fakt, ze malo juz kto zna sie na magnetofonach....
Szpulaki to jednak inna bajka tam mam prosty tor i nie trzeba nic tam przy nim robic, co jakis czas przeczyscic, rolke baaardzo zadko plus demagnetyzacja (gdyby mial jeszcze demagnetyzer to juz by bylo ok), ale od momentu dostania w swoje rece, trzeba bylo tylko przeczyscic i juz gralo i nagrywalo jak nalezy :)
PS: wlasnie 5min temu zawital do mnie Grundig CT-905, wieczorkiem fotki wnetrza - strasznie brudny tor, ale teraz wiem, ze czyscimy z umiarem :)