Audiohobby.pl

Magnetofon

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
09-12-2008, 22:48
>> gotyk1, 2008-12-09 16:59:43
>Muszę się jeszcze wypowiedzieć w kwestii Korwina - bo zostałem wirtualnie skopany:)

Na drugi raz się zastanowisz co piszesz, nawet jakby zrobił dwa razy tyle literówek co do tej pory to byś się człowieku nie dziwił że chyba najstarszy nasz forumowicz może mieć coś takiego jak przykurcz dłoni. Jak nie wiesz co to jest, to spróbuj sobie parę palcy skleić plastrem i pisać nimi dalej tak szybko jak do tej pory.

Gówniane te czasy dzisiaj już nawet 0 szacunku dla siwych włosów się ludziom nie należy. Zobacz co ten człowiek pisał wartościowego-np wątek o lutowaniu, w życiu takiej informacji scalonej w jedno miejsce nie znajdziesz w fachowej literaturze.

Sądzę że zasłużysz sobie na takie traktowanie innych jak i sam innych traktujesz. Wyssą z Ciebie potrzebne soki a póżniej kopna Cię w dupę.

Masz rację Korwinowi się pop*erdoliło to nazywa się starość ale pewnie w domu nikt Cię nie uczył że starszym nakeży się szacunek choćby dla tego co dobrego zrobili dla innych jak byli młodzi i piękni

Tak dla przypomnienia nie będziesz całe życie młody

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Żyłem zaczarowany, uwieziony w jakimś ciele i w pokorze jakiejś duszy...

J L Borges

Radmar

• 1140 / 6108
  • Ekspert
10-12-2008, 08:19
AWS, kazdy typ demagnetyzera będzie miał swoich zwolenników. Ja sam używam ręcznego i taki tez będę polecał. demagnetyzera w postaci kasety elektronicznej bałbym się używać do decków 3-głowicowych, chociaż spora część kolegów z powodzeniem ich używa. Jednak ręcznym tak jak gotyk napisał zdemagnetyzujesz cały tor przesuwu a nie tylko głowice.

Ja bym wybrał ręczny.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Marek

rafal996

• 1090 / 6104
  • Ekspert
10-12-2008, 09:30
Tylko gdzie go kupić... Ja szukam już od dawna ręcznego demagnetyzera i albo nie ma, albo są w absurdalnych cenach.

Radmar

• 1140 / 6108
  • Ekspert
10-12-2008, 12:26
No niestety to jest ta wada, że są i rzadkie i niestety dość drogo sobie sprzedający je cenią. :(
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Marek

Radmar

• 1140 / 6108
  • Ekspert

Reaper

• 521 / 6105
  • Ekspert
10-12-2008, 22:20
Jak długo taki demagnetyzer trzymać na glowicami w 3 glowicowym decku i w jakiej odleglosci?
Czy demagnetyzacja czyms takim odbywa się przy wcisnietym PALY czy przy wylaczonym calkowicie decku?

cles

• 1604 / 6107
  • Ekspert
11-12-2008, 22:04
Rafaell
Muszę powiedzieć, że nie często widzimy Cię w tym wątku. Z tym większyą przykrością obserwuję jak wykorzystujesz go do personalnego napadu na jednego z bardziej aktywnych tu merytorycznie forumowiczów.

Rozumię że to jakieś szczególne względy osobisto-towarzyskie nakazują Ci stawać w obronie Korwina, bo doprawdy merytorycznych nie pojmuję.

Nie da się ukryć, że Korwin jest osobą dość szczególną i wyróżniającą się, głownie jednak kontrowersyjnym zachowaniem, faktami poplątanymi z prawdą. Lansuje siebie w sposób autorytarny i nie znoszący sprzeciwu. Ostatnio został wyje**** przez swoich kumpli z AS na NABach za trzy stówy, które spodziewał się kupić równie okazyjnie jak kasety ze śmietnika od pijaków na pchlim targu. Okupił to traumą wyrażoną w dziwnym, autystycznym wątku.

Prosiłbym mniej impulsywnie a bardziej obiektywnie nim następnym razem będziesz chciał sobie na kimś poużywać.

Zapraszamy Cię znowu jak kupisz sobie magnetofon z głowicami amorficznymi, których nie wolno demagnetyzować i zetrzesz je po odsłuchaniu kilku kaset metalowych.

Gardenus

• 1605 / 6092
  • Ekspert
11-12-2008, 23:00

>> cles, 2008-12-11 22:04:53

Prawda to co napisałeś. Jednak na temat Korwina nie powinno wypowiadać się na tym forum.
Błąd zrobił nasz kolega forumowicz, że poruszył tutaj jego sprawę .
Korwin jak zresztą dobrze pamiętam odszedł z AH właśnie min. z powodu wpisów Rafaella , tak przynajmniej sugerował Korwin w prywatnej ze mną korespondencji.
Rada na przyszłość :
Nie poruszajmy spraw osobowych na forum a tym bardziej na tak bardzo tematycznym jakim jest " magnetofon".
Pozdrawiam .

Gardenus

• 1605 / 6092
  • Ekspert
11-12-2008, 23:32
Kto następny wstąpi do grona posiadaczy tego super decka .
Na razie jest nas kilku.

http://www.allegro.pl/item505484383_piekny_klasowy_grundig_cf5500_2_vintage.html

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
12-12-2008, 01:12
>> cles, 2008-12-11 22:04:53
>Muszę powiedzieć, że nie często widzimy Cię w tym wątku. Z tym większyą przykrością obserwuję jak wykorzystujesz go do personalnego napadu na jednego z bardziej aktywnych tu merytorycznie forumowiczów.

Aktywnych merytorycznie czy także handlowo?

>Rozumię że to jakieś szczególne względy osobisto-towarzyskie nakazują Ci stawać w obronie Korwina, bo doprawdy merytorycznych nie pojmuję.

Popatrz sobie kolego czy ilość 74 lata to dla Ciebie dużo czy mało i czy jednak na pewne sprawy z racji szacunku do siwych włosów można patrzeć przez palce. Też mógłbym do Ciebie napisać że Cię po*ebało ale kultura wymaga ode mnie spokojnej dyskusji.

Z czego tu się cieszyć że nawet na szrot są pazerni ludzie ? i za 10groszy też by Cię wyje****

Magnetofonu nie kupię mimo ze mam do niego sentyment i sporo muzy na kasetach (pluję sobie w brodę ze przeszedłem ze szpulaków i prędkości 19,05 na to g. kasetowe którym się tak teraz podniecacie)-to już przeżytek.Ostatnio nawet wrzuciłem zdjęcie piknej NagryT tylko po kiego grzyba mi taki diamencik jak nie śpiewam ani nie gram ? A od pewnego poziomu jakościowego, zarówno odtwarzaczy do vinyla jak i CD nie ma sensu nagrywać na taśmę bo i po co?
Mam dużo szacunku dla tej technologii w sumie to aż 3 pokolenia upłynęły jak zaczęli nagrywać na drucie.Co nieco wiem i czasem pozwolę sobie tu napisać

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

J L Borges

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
12-12-2008, 01:27
>> Gardenus, 2008-12-11 23:00:52
>Korwin jak zresztą dobrze pamiętam odszedł z AH właśnie min. z powodu wpisów Rafaella

Co Ty mi kolego imputujesz? 28 kwietnia nawet się wstawiałem w jego sprawie do naszego admina i uzyskałem  następującą odpowiedż

"Nie ma zadnego problemu. Korwin nie nawywijał wogóle a tylko porosił o usunięcie konta.
Mam prośbe - sprawami technicznymi zajmuje sie Zbyszek. Napisz do neigo z podaniem adresu mail Korwina i prośba o atywację konta.

Marek"

Tak że raczej nie twórz bajek

Wracając do Gotyka to powinien się walnąćw paluchy za czym uderzył poniżej pasa, wiedząc że osoba atakowana nie może się bronić bo jej na tym forum nie ma

Po naszemu obrabiał mu dupę za jego plecami-pewnie chciał  bardziej "elegancko" na PW ale mu nie wyszło, no  i poszło w eter

Rafaell

J L Borges

Gardenus

• 1605 / 6092
  • Ekspert
12-12-2008, 09:27

>> Rafaell, 2008-12-12 01:27:39

Widzę ,że Korwin co innego pisał do mnie na PW.
Widocznie taki jego dziwny charakter, że czasami nie odróżni ziarno od plew. Wybaczam mu to z racji jego wieku.
Szkoda , nie mogę zacytować treści korespondencji z nim bo skrzynka była już kilkakrotnie czyszczona.
Jeżeli poczułeś się dotknięty moim wpisem to przepraszam bardzo.

gotyk1

• 1310 / 6092
  • Ekspert
12-12-2008, 09:29
>>>Wracając do Gotyka to powinien się walnąćw paluchy za czym uderzył poniżej pasa, wiedząc że osoba atakowana nie może się bronić bo jej na tym forum nie ma
Po naszemu obrabiał mu dupę za jego plecami-pewnie chciał bardziej "elegancko" na PW ale mu nie wyszło, no i poszło w eter

Zwyczajnie chciałem poznać opinię innych forumowiczów na temat dziwnego zachowania tej osoby, nie sądziłem że będzie z tego aż tak ostra wymiana zdań, przyznaje rację Gardenusowi, że nie powinienem tego tematu wogóle poruszać

>>>wykorzystujesz go do personalnego napadu na jednego z bardziej aktywnych tu merytorycznie forumowiczów.
Aktywnych merytorycznie czy także handlowo?

Czy mógłbyś Rafaell rozwinąć temat mojej aktywności handlowej? Mówisz o tym że w ostatnich 2 miesiącach sprzedałem w alegro 1 wzmacniacz i 2 magnetofony z mojej kolekcji? Jak inaczej mam się pozbywać urządzeń które zastąpiłem lepszymi lub których już nie potrzebuję

>>>(pluję sobie w brodę ze przeszedłem ze szpulaków i prędkości 19,05 na to g. kasetowe którym się tak teraz podniecacie

To czemu czytasz ten wątek skoro mówimy tu o gównie? Kup sobie naprawdę dobrego kaseciaka i wtedy się wypowiadaj, pozatym nie jest to zbyt kulturalny wpis, a trochę wcześniej piszesz ">>>kultura wymaga ode mnie spokojnej dyskusji."

>>>A od pewnego poziomu jakościowego, zarówno odtwarzaczy do vinyla jak i CD nie ma sensu nagrywać na taśmę bo i po co?

Jak wyżej

gotyk

cles

• 1604 / 6107
  • Ekspert
12-12-2008, 10:41
Rafaell
Nadal nie do końca jestem w stanie Ciebie zrozumieć. Wyjazd z aktywnością handlową gotyka to już w ogóle jakiś kosmos.

Jeśli uważasz, że wiek i siwe włosy są wystarczającym rekwizytem na uzyskanie szacunku, to sorry ale mamy inne wyobrażenie o świecie.

Jeśli chcesz bronić Korwina (choć nie wiem przed czym) stawiając na szali jego wiek, to moim skromnym zdaniem sprowadzasz go do poziomu ubezwłasnowolnionej maskotki.

rafal996

• 1090 / 6104
  • Ekspert
12-12-2008, 10:58
Też tak sądzę. Korwina broni jego wiedza, a nie wiek. To, że popełnił kilka błędów, nie powinno wpływać na ogólną ocenę przydatności jego wpisów, bo chyba nikt nie jest nieomylny. Większym problemem dla niektórych może być jego ekscentryczność, ale to już indywidualna sprawa każdego z nas. Nikt nie mówi, że Korwin ma być jakąś wyrocznią. A że często jego wiedza jest przydatna, to zupełnie inna sprawa.