Audiohobby.pl

Moxpad X3 i inne chińskie dokanałówki

-Pawel-

• 4811 / 5982
  • Ekspert
16-08-2025, 12:00
Z tego co widzę to podchodzą właśnie do lądowania ;-) Ja swoje pędzam już na grubo po XLR, prawdziwy hardcore i audiofilska biżuteria, no ale jako prezes klubu mam swoje obowiązki :D
« Ostatnia zmiana: 16-08-2025, 12:06 wysłana przez -Pawel- »

pień

• 2920 / 1514
  • Ekspert
16-08-2025, 16:59
No więc bierzemy piwo :)

W pierwszym kontakcie  jak Pawel pisał.   W salonie to najpierw w rękawiczkach czyszczą klientowi uszy jeżeli pozwolą posłuchać.
  W sumie to wyglądają na takie do których uszy muszą być na  prima sort i świecić się jak psu  ......  no wiadomo.
 Teraz popatrzę na obrazki jak wtykaliście te kabelki :)   I oficjalnie mogę być członkiem szanownego klubu.
     Posłucham trochę i
 i dam znać czy się wypisuję  hehehehe

-Pawel-

• 4811 / 5982
  • Ekspert
16-08-2025, 17:09
W końcu dotarły :-) Superrrr!

pień

• 2920 / 1514
  • Ekspert
16-08-2025, 18:35
   Pisałem że w razie W wypisuję się z klubu-   no więc będzie tak :
        Nie wypisuję się z klubu hehe.
Niestety moje ulubione szkiełko w postaci starej Xperia nie najlepiej sobie z nimi radzi.   Szkiełku brakuje powera żeby je ruszyć,   chociaż z premedytacją raczej będę je spinać w parę dla powiedzmy >  BHP.
   Razem grają powiedzmy na poziomie głośności >średnio na jeża<   ze wskazaniem że często może być za cicho.    Można więc je jak myślę kupować małolatom,  nawet jeżeli w komórze odpali taki mały pacjent wszystkie owerdriwe to i tak nie ogłuchnie.
   Pisałem że porównam o ile to możliwe z Takstarami.   Nooo, choroba- trudne porównanie.  Zdają się w sumie grać tak jakby te X3 w przybliżeniu miały tą samą membranę-   tyle że malutką :)   Uważam że prosto z paczki porównywać za wcześnie.
 Takstary grają o wiele-wiele lepiej.   Tam filharmonia a tutaj mały przytulny klub.   Właśnie w tej przestrzeni upatruję, czy raczej odsłuchuję największej różnicy.   Również z basem tak nie wypadają maluszki jak chyba 600?   gramów Takstara na głowie.
   Proszę mnie tylko nie zrozumieć że grają źle.   Co to to nie :)    grają świetnie.   
Ponadto ja dawno nie miałem doczynienia ze słuchawkami dokanałowymi i uszy nie przyzwyczajone.   Najlepiej na pierwszą próbę wypadły mi te najmniejsze grzybki dołączone do kompletu, chociaż mogłyby być nieco bardziej miękkie mimo wszystko.   Dzisiaj innych jeszcze nie męczę .    Same zaś słuchaweczki zostawię na trochę pod wzmacniaczem niech się nieco wymiętolą hehehehe.   Jeżeli czas pod prądem będzie działał w tym samym kierunku jak z dużymi Takstarami to będzie świetnie.   One też jakoś tak sztywno grały na start i dopiero po kilku dniach rozbujały się i nabrały >  wyczucia<  że się tak wyrażę.

Co mnie zdziwiło to to że maluszki potrzebują większego odkręcenia powera żeby być porównywalnie głośne z Takstarami.
 Nie jest to duża różnica ale jest.
    Dobra, teraz będą wisiały z dzień czy dwa .   Po adiofilsku mówiąc >  wygrzewają się :)

pień

• 2920 / 1514
  • Ekspert
17-08-2025, 02:18
Ja tak po nocy sobie a Muzom :)
  Podłączyłem do Huawei-a który ma mocniejszy wzmacniacz i tak sobie leżąc na koju w oczekiwaniu na chłodek, słucham różności.
Wiecie co, to są jednak świetne słuchaweczki które dają szlachetny dźwięk w/g mnie.   Z tym że one chyba jak każde z lepszego domu, nie lubią kiepsko nagranego materiału.
  Tam na Huawei zarzuciłem troche takich tych lepszych.   Wstałem z wyra i specjalnie odpaliłem kompa żeby napisać ten post.
     Kupiły mnie właśnie te micro planarki tym >

-Pawel-

• 4811 / 5982
  • Ekspert
17-08-2025, 12:29
Potrafią uzależnić ;-)

chorazy3

• 2058 / 2080
  • Ekspert
19-08-2025, 14:10
Te słuchawki są na prawdę dobre.
Słucham z dziurki 3,5 mm w mojej Xperia 1VI. Niestety nie ma ona dedykowanego DACa jaki miał mój poprzedni LG, jest jedynie ten wbudowany w Snapdragona. Głośności nie brakuje, więc chyba daje radę je napędzić.
Ciekawy jestem czy warto byłoby dołożyć tu jakiś wzmacniacz słuchawkowy z DACem, coś w stylu Dragonfly'a.
Paweł

Krzysztof_M

• 1821 / 5769
  • Ekspert
19-08-2025, 23:32
Moje ciągle idą ...
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

Krzysztof_M

• 1821 / 5769
  • Ekspert
20-08-2025, 22:06
Słuchawki doszły a ja jestem przeziębiony, zatkany nos i uszy ...
Wizualnie natomiast nie ma się do czego przyczepić - ładny kawałek precyzyjnej mechaniki i elektroniki.

chorazy3

• 2058 / 2080
  • Ekspert
21-08-2025, 08:12
Zapach mógłby być lepszy..
Paweł

Krzysztof_M

• 1821 / 5769
  • Ekspert
21-08-2025, 12:19
Zapach mógłby być lepszy..
Pod tym względem z powodu kataru nie wypowiem się :)

pień

• 2920 / 1514
  • Ekspert
21-08-2025, 21:40
Te słuchawki są na prawdę dobre.
Słucham z dziurki 3,5 mm w mojej Xperia 1VI. Niestety nie ma ona dedykowanego DACa jaki miał mój poprzedni LG, jest jedynie ten wbudowany w Snapdragona. Głośności nie brakuje, więc chyba daje radę je napędzić.
Ciekawy jestem czy warto byłoby dołożyć tu jakiś wzmacniacz słuchawkowy z DACem, coś w stylu Dragonfly'a.

Myślę że warto coś przykombinować z jakimi Dragonami:)   Podłączyłem tak dla jaj do SMSL M3 i trochę nawet się zdziwiłem :)    Pozytywnie
     Tylko że M3  za bardzo do >audiofilli turystycznej<  nie nadaje się.  Wprawdzie może zasilanie brać z samej komórki np.  ale raczej długo to ona z nim nie wyrobi.   No i jest większy niż paczka fajek a na rower wszystko się liczy hehehe

-Pawel-

• 4811 / 5982
  • Ekspert
22-08-2025, 13:14
Ja bym się nie pakował w combo jeśli ma służyć tylko w celach przenośnych. Mocny wzmacniacz da na pewno większy przyrost potencjału niż średni amp plus DAC, którego wpływu nie będzie słychać jeśli słuchawki nie dostaną odpowiedniego powera. Polecałbym zacząć od czegoś pokroju Topping NX7 , a później ew porównywać różne źródła, gdy już nie będzie brakowało prądu.

-Pawel-

• 4811 / 5982
  • Ekspert
22-08-2025, 13:39
(...)Z tym że one chyba jak każde z lepszego domu, nie lubią kiepsko nagranego materiału.(...)

Właśnie dotarło do mnie, że te dranie są bardzo wrażliwe na bitrate. Musiałem sobie zaktualizować bazę klipów video zapisanych na komputerze, niektóre okazały się dźwiękowo wyraźnie odstawać od brzmienia CD.
« Ostatnia zmiana: 22-08-2025, 13:43 wysłana przez -Pawel- »

jjurek

• 2075 / 6308
  • Ekspert
22-08-2025, 13:47
Porównywał ktoś do Shozy P20?
Chodzi mi głównie o teksturę, wysycenie, barwę.

Dokanałówki maja superdzwięk ale nie mogę wytrzymać z czopkami w uszach dłużej niż pół godziny...