To są różne wersje i podróbki, oryginały mają na tym pilociku napis "Tuned by AKG", są miedziane, a kabel jest w białym oplocie, ale takie są tylko dostępne ze smartfonem. Dominik wspominał mi coś o starszych wersjach robionych przez LG, można spróbować te pierwsze z linku bo widzę, że wyglądają podobnie, ale to nie to samo. Do DT990e mają się tak, że grają równo, schodzą niżej i w ogóle nie cykają na górnych, a basior potrafi realnie przywalić jak w customach :-) Są lepsze od Omeg i tych Lambd w wersji, której słuchałeś na Audioshow bo nie słodzą tak bardzo, a potrafią zrobić więcej na planach i wokale bardziej ożywają, a przy tym klasykę również przepięknie podają planarnie z zachowaniem pięknej głębi i graniem poza głową, dla mnie są realistyczne jak cholera, i normalna muzyka gra lepiej niż samplery bo nie walą po uszach ściętą dynamiką jak robi to wiele konstrukcji. Dla mnie to taki upgrade Staxa Omegi, gram z lampowym DAC'em i jest naprawdę super :-) Sorry Wiktor ;-)
I uwaga, dźwięk, który opisuje uzyskałem dopiero po tygodniu szukania końcówek i odpowiednim ułożeniu słuchawek w kanale słuchowym, kąt i głębokość mają tutaj ogromne znaczenie, dlatego zakładam je kablem do góry, ich profil wymaga głębszego umieszczenia, inaczej góra jest zbyt podkreślona i nie ma tego piekielnie szybkiego basu. Jednak założone byle jak już z pierwszego wrażenia nie brzmią źle bo sam odkrywałem ich potencjał stopniowo i nigdy mnie nie odrzuciły.