To moze i ja skrobne kilka zdan!
Mieszkam od kilku lat w niemczech i za kazdym razem milo jest odwiedzic polska rodzine i uswiadczyc naszej, rodzimej goscinnosci. Gosc nie wyjdzie nigdy glodny czy spragniony! Czapki z glow!
Najpierw sluchalismy pre ayona na przemian z koncowka octave i accuphase.
Przyznaje Stefanowi racje, ze roznice nie sa bardzp duze, ale...
... mi bardziej podobalo sie polaczenie ayon z octave. Bylo naturalniej, barwniej, rownie szybko jak z accuphase. Najwieksze roznice zauwazylem na basie (!). Ten z octave byl lepiej wykonturowany/kontrolowany, mial troche wiecej szczegolu. Sluchalo sie tego swietnie. Dla mnie roznice miedzy zrodlami accuphase dp 500 i taniutkim Dac-iem ps audio podlaczonym do laptopa zdecydowanie na korzysc laptopa, co mnie samego sporo zdziwilo.
Stefanie pokombinuj troche z programami do odtwarzania, kablami usb etc. Mysle ze moze byc jeszcze lepiej.
Np i clue wieczoru czyli porownanie pre accuphase z pre ayona. Biorac pod uwage roznice w cenie i wieku spodziewalem sie nockoutu. Zawiodlem sie! Bylo zwyciestwo na punkty i to bez jakichs szalow. Na ayonie troche lepsze wypalnienie, przede wszystkim w srednicy, minimalnie lepsza przestrzen/oddech i co mnie bardzo zdziwilo, ayon byl rownie szybki, bez zlagodzenia ataku.
Ale tak jak juz i Stefan wspominal, roznice w sumie niewielkie, to bylo trpoche takie dzielenie wlosa na czworo. Nie bylo tego efektu opadu szczeny, jak przed kilkoma miesiacami po przelaczeniu z cotave na ayona odina 3. Odin to naprawde niesamowity wzmacniacz.
A stax 007? No coz, gral. Gdybym nie znal LST moglbym z nim zyc (ten Stefana jest z lepszymi lampami). Ale jako, ze przerzucilem juz troche wzmakow do staxow (727mk2, woo audio WES, KGSSHV) wiem, ze to jest tak naprawde poczatek drogi.
To tyle relacji. A teraz zeby zaostrzyc apetyt zapowiedzi ;-).
Za klika tygodni porwnanie LST/Ayon odin i nowy LST/( z innym przelozeniem, specjalnie dla slabych SET) z kondo souga 10W, oraz nowy LST/i eddie current 445.
oraz... pojedynek LST/Stax vs HIFIMAN HE 1000 (jesli wierzyc opisom na hedfi - pogromca orfeusza)/eddie current 445
Pozdrawiam
Pawel