Dla tego mimo że słuchałem Benchmarka i czytając różne opinie podobne do podanych przez kol ptx odnośnie Lavry 10 wybrałem 3 drogę a nawet czwartą :) (po drodze było niemieckie dzieło) żadnego z tych DAC-ów nie chcę, jeszcze co nieco słyszę i słuch mi się w studio nagrań nie przytępił. Chyba jednak 1000$ to za niski poziom żeby coś dobrego z nowych wyrobów na dłużej kupować i sie później wkurzać tak że w moim przypadku tylko używka za jakieś 1500$ albo nic
Rafaell
No tak, ale to jest dziwne rozumowanie.
Rynek nie jest taki prosty! Dawno przestałem być oseskiem, aby wierzyć, że im droższe tym lepsze. W cenie produktu jest nie tylko cena komponentów i przede wszystkim cena pomysłu projektanta i wykonawstwo, ale reklama i cała masa innych PODATKÓW: różniste techniczne dopuszczenia, cła, gwarancja itp.
Reklama zżera olbrzymie sumy, projekt często jest bardzo kosztowny (niektórzy nie potrafią inaczej - brak pomysłów, lenistwo umysłowe wynikające z patologicznego rynku itp.) i czasem przychodzi ktoś nowy, nie wie, że nie można lepiej i taniej i robi TAŃSZE I LEPSZE za co zwykle na chorym rynku jest zwalczany.
Dla rozjaśnienia:
przykład prosej patologii rynkowej: cena np. CEC-ów w Honk-kongu i w Europie. Niestety jest wiele patologii znacznie bardziej "wyrafinowanych" tzn. mniej widocznych, trudniej zrozumiałych wpływających na cenę produktu.
Mark