Aby wykorzystać pełny potencjał trzeba by go połączyć przez Satri Link a to oferują tylko sprzęty Bakoon. Czy powoduje że szczęka opada? No dla mnie nie. Jest nieco pełniej grającym tranzystorem, ma ładną górę... Ale dla mnie wart jest co najwyżej połowę ceny sklepowej... Czy warto wydać ponad 10K na sam wzmacniacz słuchawkowy z jednym wejściem, bez pętli sygnału chociażby? No dla mnie nie...
Jeśli już słuchasz lamp to może być ciężko znaleźć ten tembr wokali w tranzystorach. W zasadzie dałbym szansę Brystonowi o którym już pisaliśmy, bo używany kupiony za 4K jest absolutnie OK i ma duuuużo mocy a te pomaga chyba Audeze zabłysnąć.
W ogóle to zaraz chyba zadzwonię do Henryka Feliksa i zapytam czy nie mógłby zrobić wzmaka takiego absolutnie bezkompromisowego z wyjściem w trybie otl i na trafach żeby wszystko napędził i miał hebelek do impedancji... I funkcją pre-ampu i pilota. Bo kurde aż się prosi o to i na pewno byli by chętni i nie kosztowałoby to chyba fortuny, może 2,5-3,5K. Pewnie ciężko byłoby dogonić Fikusa, ale i cena niższa (a tak na marginesie to dobre trafa słuchawkowe to i 600-800 PLN sztuka na kanał
http://www.sowter.co.uk/acatalog/SOWTER_TRANSFORMERS_HEADPHONE_TRANSFORMERS_29.html )