Podejscie 2 :-)
Witajcie, jak pewnie parę osób na forum wie współpracuje z firma Pylon S.A. od początku jej działalności, większość z Was zapewne nie wie bo i nie chwaliłem się tym nigdzie publicznie i nie mam zamiaru zanudzać Was takimi opowieściami :-)
Powyższe piszę tytułem wyjaśnienia tego co przeczytacie za chwilę.
Jakiś czas temu Marcow organizował doroczne spotkania miłośników vintage (i nie tylko), odbywały sie one w parafii, w której dobry ksiądz proboszcz udostępniał pomieszczenia budynków przykościelnych na ten niewątpliwie zbożny cel. Ksiądz proboszcz zmienił parafie, przyszedł nowy duszpasterz mający inną wizję parafii no i po spotkankach :-)
Szukaliśmy lokali zastępczych, niestety wszystkie imprezy wiązały sie ze znacznymi kosztami, a ponieważ niewiele osób kwapi sie do wyrzucenia paru stówek na taką imprezę i same pomieszczenia nie wzbudzały entuzjazmu temat umarł.
Do rzeczy :-)
Kilka dni temu rozmawiałem z Mateuszem - prezesem Pylon S.A, pozwalam sobie z imienia ponieważ mamy układy raczej koleżeńskie niż zawodowe i opowiadałem akurat o tych rzeczach. Padła propozycja że firma może udostępnić pomieszczenia jeśli zdecydowałbym się na organizację takiej imprezy. Wraca więc idea polskiej edycji Triode Festival lamane przez vintage :-)
W tej chwili Pylon dysponuje zaadaptowanym pomieszczeniem odsłuchowym ok 20m2, w planach przygotowanie kilku pomieszczeń mieszkalnych na terenie firmy, sugestia możliwości wykorzystania ich. Spotkania mogłyby się odbywać cyklicznie do 2x w roku. Oczywiście propozycja jest adresowana nie tylko do fanów systemów głośnikowych ale również słuchawek.
Lokalizacja Jarocin (letnia edycja np. w okresie festiwalu :-)), koszty lokalowe : brak, zapewniony brak jakichkolwiek akcji marketingowych firmy w ramach imprezy (kolumny na stanie pewnie będą, gdyby ktoś chciał posłuchać no problem, ale też żaden punkt programu).
W wersji nr 1 planowalem otwarty charakter imprezy, w tej chwili widze mozliwosc organizacji tylko imprezy zamknietej.
Zapraszam do dyskusji (na temat :-)).