Panowie, może jestem tępy, ale jak tutaj się dodaje posta? Próbowałem to rozgryźć 10 min :D. Może coś mi adblock w Operze blokuje?
W każdym razie, Marcin nie tak dawno miałem bzika na punkcie Denonów D2000 i przeczytałem spore ilości materiału ogólnie o całej serii Denonów. O D7000 nie myślałem, bo cena za wysoka. Po pierwsze, co do pana Marka Lawtona, pokłony dla niego za moda, ale nie wierz we wszystko, co na Head-Fi tam czarują :). Oczywiście ten jego tekst, że woli MD5000 od Sony R10 powinien wydziergać sobie na tych jego audiofilskich muszlach. Nie wiem czy udał mu się interes, ale umówmy się, że facet robi biznes. Chodzi mi o to, że o ile za mod sobie w porządku liczy, to te muszle i recabling przy pomocy Jena Cable jest trochę żałosny, szkoda kasy.
Wracając do Denonów, Denony D5000 = D2000 + lepsze muszle + lepszy kabel, wnętrze jest identyczne, podwójna cena względem D2000 jest wyciągnięta z kosmosu albo chyba, że te muszle to z tej brzostownicy japońskiej, co używali w R10, w takim razie przepraszam ;). Jeśli już kierować się tym, co Head-Fi wyznacza i chcesz się bawić w ściąganie z USA, to próbowałbym na twoim miejscu ściągnąć Audeze LCD-2, oczywiście jeśli budowa otwarta ci nie straszna, bo te przepuszczają wszystko. Basu w nich nie zabraknie, średnica nie będzie cofnięta jak w standardowych Denonach, pogadałbyś z ludźmi z Audeze to może i by ci zaniżyli wartość przesyłki albo mógłbyś spróbować kupić na Head-Fi od kogoś z Europy, tam duży ruch z tymi słuchawkami teraz.
Nie będziesz musiał bawić się w żadne szczególne modowanie, Jena Cable to podobno fajny kabel, ale $500 za recabling jest chore, gdybyś chciał zrecablować czymś lepszym Denony to musiałbyś wysyłać całe słuchawki, a w przypadku Audeze to ktoś ci przyśle sam kabelek, podpinasz i gotowe ;). Na Head-Fi poleacają recabling Q-Audio, $200.
Oczywiście możesz zlać moczem mój post, bo nie słyszałem tych słuchawek, ale chyba nie możliwe jest, że 1/3 Head-Fi ogłuchła ;), chociaż może dostali bzika tak jak audiostereo swojego czasu na Arcama rDac.
Zrobisz jak chcesz, ale raczej nie rób tego ruchu z Lawton Audio.