Mnie chodziło tylko o to żeby nie skreślać niczego przez szufladkowanie typu "skoro flagowiec jest taki to inne słuchawki tej firmy, podobnie wyglądające, muszą być "takie", z tym że gorsze". Uargumentowałem dlaczego nie zawsze tak jest, a wręcz rzadko. Wydaje mi się że przez takie osądy, słuchawki Sony są mało popularne. Niewiele to kosztuje autora, ale masa takich wypowiedzi wpływa na globalne zainteresowanie modelami słuchawek. Ludzie szukający słuchawek, często odnoszą się do wiadomości z internetu. Jeśli Wiktor z DOŚWIADCZENIA ODSŁUCHOWEGO odniósł wrażenie że inne brzmią podobnie do słabego flagowca, i są jeszcze gorsze, to nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń, ale same takie przypuszczenia są "opinio twórcze" i w szerokim ujęciu "szkodliwe", bo mylące dla ludzi szukających słuchawek dla siebie. Przed wcześniej pewne modele, albo całą markę, skreślają. Takie też osądy "promują" produkty słabe, typu np Sennheiser HD598. Do teraz nie mogę uwierzyć że cena ich wzrosła z 400-500zł do 700zł, a był czas że kosztowały i 900zł, patrząc na ich marną jakość od wykonania, materiały, spasowanie po brzmienie. Jakością nie obroniły się na pewno.