Witam! Po wielu latach, spełniłem swoje marzenie! Mówi się, że czas jest najlepszą wyrocznią. Każdy z nas tu zaglądający, wie jak było w latach 80-tych z PEWEX-ami. Traciło się drogocenny czas, na cieszeniu wzroku wystawionymi na półkach klockami TECHNICS-a i wyobrażając sobie, jak by się słuchało swojej ulubionej muzyki z wieży złożonej z segmentów w/w firmy. I w reszcie, mam co chciałem. W związku z tym że jestem wielbicielem EL-muzyki, dobierałem klocki nie według linii produkcyjnej lecz, starałem się by to wszystko po zebraniu do "kupy", jakościowo dobrze grało. EL-muzyka należy do takiego gatunku gdzie, nie trzeba odkręcać potencjometr na pół gwizdka, lub więcej. Takie słuchanie wówczas nie ma sensu. Teraz po powrocie z pracy lub w wolne dni wreszcie, mogę cieszyć ucho na prawdę czystymi brzmieniami syntezatorów itp. A oto co uzbierałem: Oczywiście TECHNICS SU-V55A, SH-8055, ST-GT550, RS-BX606, SL-PG590 i do wzmacniacza podłączony TVBOX. To wszystko gra w pokoju 28m2 na kolumnach:
ALTON-110+ SABA ULTRA HIFI BOX-1240. Jestem na tym forum po raz pierwszy i ciekawi mnie Wasza opinia mojego "kombajnu". SERDECZNIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH KLUBOWICZÓW.