Witam ponownie może tamte co piszecie magnetofony są też dobre,przecież to Klub Technicsa, nie miałem możliwości posiadać tych egzemplarzy które wymieniliście, ponieważ zawsze chciałem mieć magnetofon z dwoma kieszeniami i gdy w sklepie zobaczyłem RS-TR 555 HX PRO DBX to po prostu zatkało mnie , zakochałem się w tym magnetofonie , już żaden inny mnie nie interesował , obecnie posiadam dwa RS-TR 555 oba zakupione w Salonie Technicsa - jeden służy do odtwarzania , drugi do nagrywania :) , to cacko brzmi idealnie , gdy przegrywam płytę CD na kasetę metalową i włącze DBX praktycznie nie ma różnicy no może pare procent dla mnie to ideał . Posiadam jeszcze magnetofon MDS-430 Unitry ( szuflada ) stoi biedna w końcie musi poczekać na wymianę rolki dociskowej ale to zrobię będzie trzeci magnetofon - nie ze stajni Technicsa ale też dobry . Pomijam magnetofon od wieży Sony - wieża ok , CD, wzmacniacz , tuner idealnie - ale paski muszę wymienić - padły :) spokojnie zrobię i to . Ok wracam do Technicsa , magnetofony jak wspomniałem RS-TR seria ma jedną niestety wadę mimo iż mechanizm w nich jest nie do zdarcia , otóż często pęka mała zębatka na osi silniczka , spotkałem się już z tym , oraz kilkoma osobami z podobnym problemem , można taką zębatkę wskrzesić jak jest tylko pęknięta , ale ja polecam zakupić już na zapas kilka zamienników , co zrobiłem , nie ma różnicy - zamiennik jest zrobiony z oryginału. Wzmacniacz Technicsa wybrałem taki co chatę może rozwalić a tynk odpada :) SU- A808 ma wszystko co potrzeba , Procesor Cyfrowy SH-GE 90 mega cacko , odtwarzacz CD SL-PS 900 oraz CD odtwarzacz na bazie Technicsa OSAKA 250 . Głośniki ALTUSY 140 oraz Sony E-212....no chyba wystarczy :) bo w tym moim pokoju to studio :) ale kocham to i ten sprzęt