>> kabak1991, 2014-05-11 14:25:04
Wersji PRO DT990 nie słyszałem ale chyba idą w neutralność co? Pewnie Ci to nie pasuje. Brak ciężaru do Twojego gatunku.
Odwrotnie :) 600om są bardziej neutralne i transparentne, choć przy tym też mają bardziej gładką górę. PRO grają bardziej w V-ke mają wolniejsze brzmienie, więcej góry, ale mniej średnicy, a sama jakość też się pogarsza. PRO mają większe dociążenie na basie, ten z 600om wydaje się bardziej szczegółowy, ale wzmacniacze które mam radzą sobie z PRO. Najbardziej ten spadek jakości odczuwam chyba na średnicy i wokalach. 600om to co najmniej poziom wyżej, więcej szczegółów, subtelności i zwiewności. O ile 600om przypominają mi trochę senki, to PRO wcale już takich skojarzeń nie dają, bliżej im chyba do zamkniętych 770.
Ogólnie można powiedzieć, że będę robił teraz porównania "na czysto" bo torem będzie ODAC>The Wire ;) A słychać że do obu par jest potrzebny dobrze dobrany tor by zabłysły, z tym, że te 600om wydają się bardziej wymagające od toru niż PRO.
Ostatecznie 600om to lepsze słuchawki, ale sam nie wiem które bym wybrał/wybiorę. PRO są mniej wymagające i bardziej funowe, 600om mają więcej magii i zwiewności, ale pewnie bez dobrania sprzętu będzie mi brakować dociążenia i wyrazistości.