W ciemno zdecydowałem się na zakup AHP w wersji Cu do monobloków (4szt.), które wczoraj dla rozgrzewki zamontowałem w preampie i CD. To co zwróciło od razu moją uwagę to jeszcze większe dogładzenie niż te ktore już i tak jest, ogólnie otrzymujemy barfdziej zaznaczone czarne tło a dzwięk staje się spokojniejszy. Oczywiście różnice te nie są powalajace a zmiany na poziomie subtelnym, ale jeśli ktoś ma parę złotych na zbyciu warto zainwestować. Docelowo czekam na Synergistic Reaserch Quantum bezpiecznik, który wyląduje w CD i Padis\'a który jako najjasnieszy zamie miejsce w preampie. Padisa też zamontuję w preampie Audio Reaserch gramofonowym gdzie zajmie miejsce oryginalnego- i tu było moje zdziwienie, gdyż paroletni PH1 AR już wieki temu miał jako oryginalny bezpiecznik wykonany wewnątrz rurki z miedzi, tyle, że kapsle w nim są niklowane. Swoją drogą polecam kapsle nawet w tych audiofilskich bezpiecznikach przed użyciem wypolerować pastą auto max. Nie dość, że będą się ładnie błyszczały to i dając lepszy styk bez nalotów poprawią zarówno humor jak i brzemienie systemu.