Rafał myślałem dużo o takich tabelach i testach przeprowadzanych kiedyś bardzo pobieżnie obecnie to my mamy więcej czasu który poświęcamy naszym magnetofonom i spora część użytkowników ma więcej pojęcia i wiedzy niż w tamtym czasie taki człowiek który miał krotki czas na przetestowanie kilkunastu modeli w tydzień .
Myślę że to nasze opinie wpływają na przyszłe wybory niezdecydowanych jeszcze użytkowników magnetofonów na jaki model zwrócić uwagę a jakiego modelu nie brać w ogóle pod uwagę.
Oczywiście cena status firmy wyjątkowość niepowtarzalność produktu daje pewien punkt postrzegania wartości i klasy urządzenia ale to my mamy w tym swój wielki udział.
Czytam także testy z przeszłości i staram się je konfrontować z własnym doświadczeniem tabele były wyznacznikiem jakości niezawodności , wybitnego dźwięku czy to kwalifikacji do grupy której kiedyś nie było sprzętu kolekcjonerskiego.
Nie maiłem doświadczenia z serią 820,s i 920,s 979 miałem i podobało mi się w tym modelu dobre działanie elektronicznej kalibracji mechanizm był niezwykle cichy i grał bardzo dobrze .