Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

• Gość
27-05-2013, 19:16
He he widzę że Cię wkurzył ale inny wpis w innym temacie :) To nie było do Ciebie. Wiesz żarty takie tylko :) Żeby podkurwić ale Allena hehe... Co złego jest w takim pięknym języku, esencja polskości ;)

• Gość
27-05-2013, 19:27
Hej brodacz, kupujesz Orfeusze?! Dobrze zrozumiałem?

lancaster

• Gość
27-05-2013, 19:34
kabak, masz dobrych kolegow, dobrze prawia. Kup im szesciopak :-)
...a sobie Superluxy ;-)

lancaster

• Gość
27-05-2013, 19:47
brodacz, no no, uwazaj sobie ;-)

zibra

• 812 / 5347
  • Ekspert
27-05-2013, 19:51
Wracajac do tego co bylo tu mowione na temat HE6 przez Majkela i Patrykvela. Czy jestescie absolutnie pewni, ze BP, zrodlo jest prawidlowo pod nie zestrojone? Ja po zastanowieniu sie nie jestem tego taki pewien. Mam co prawda HE5LE i nie slyszalem nigdy flagowca, ale moge was zrozumiec co piszecie o pewnych aspektach dzwieku, choc dla mnie nie jest to tak odczuwalne. Wszyscy mamy BP, a zrodlo tez swoje robi. Moze BP gra po prostu za analogowo i powoduje ten lekki przesyt w gladkosci, slodzeniu? Ja zlozylem klona AT i pomimo pewnych brakow porownalbym to do wpisu, ktory ostatnio znalazlem na hifiphiliosophy. Mianowicie Sonic Pearl vs Burson Soloist albo Conductor. Tam Piotr Ryka wychwytywal te rzeczy jakie ja wlasnie slysze wpinajac Hifimany do BP vs klon.
Poza BP Hifimany byly odsluchiwane jak sie nie myle na Accuphase, ktory chyba tez ma tendencje do takiego analogowego, "misiowego" brzmienia (zgaduje) oraz do toru lampowego od Piotra, ktory rowniez mogl tendencje w ta strone posiadac (przypuszczam ponownie). Dodatkowo Patryk sluchal na dopiero gestym, przeslodzonym Lebenie.
Dlatego tez agresywne Grado brzmia tak dobrze na BP i nic dziwnego skoro Majkel stroil wzmacniacz niejako pod nie? Majkel pewnie nie masz w tym interesu i checi, ale czy nie uwazasz, ze taka teza moze byc prawdziwa? Moze wystarczy odpowiednio zestroic BP z Hifimanami?
Ja w kazdym badz razie jestem daleki od kategorycznych osadow w jedna strone.
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

• Gość
27-05-2013, 19:52
Ja wolę wódkę, co najmniej parę setek dziennie. :) Piwo jakoś mnie tylko rozdyma. A im nic nie kupię bo i tak za dużo za moje już wypili. Teraz ich kolej.

Już wiem co zrobię. Sprezentuję brodaczowi na gwiazdkę Superluxy żeby zrobił ślepą próbę z SR009 i Orfeuszami.
A lancasterowi... jemu nie kupię superluxow bo to jego flagowe słuchawki, to po co mu jeszcze jedne ;)

patrykvel

• 282 / 5051
  • Zaawansowany użytkownik
27-05-2013, 20:02
HiFimany wzgledem Grado nie graly dzwiekiem gladkim. O ile HiFimany na kazdym sprzecie slodzily troche, a u mnie bylo to w sumie najmniej dokuczliwe, to dzwiek nie byl gladszy od tego w Grado. Gdy sluchalem roznych plyt z muzyka klasyczna oraz aktustyczna, dalo sie wylapac, ze HiFimany tuszowaly pewne wybrzmienia i fakture wlasnym wypelniaczem ktory nie byl do konca gladki, bo Grado potrafily byc w pewnych momentach gladsze. Do tego sopran w HiFimanach mial caly czas pewien metalowy nalot, ale sam z siebie byl bardziej matowy niz w Grado gdzie sopran czasami az blyszczal.

patrykvel

• 282 / 5051
  • Zaawansowany użytkownik
27-05-2013, 20:04
>> zibra, 2013-05-27 19:51:33
Czy jestescie absolutnie pewni, ze BP, zrodlo jest prawidlowo pod nie zestrojone?

<< Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu. ;) Do tego ten wrobelek wcale taki brzydki nie jest.

zibra

• 812 / 5347
  • Ekspert
27-05-2013, 20:09
Tylko czy to aby na pewno wina samych sluchawek. Tutaj od zmiany wtyku w przewodzie sluchawkowym dzieja sie cuda wiec ja nie jestem na 100% przekonany o slusznosci i niepodwazalnosci tej tezy. Tylko gdybam.
Zreszta moze HE5LE brzmia nieco inaczej, bardziej agresywnie i ja mam tez przez to mniejsze uczucie tego o czym piszecie.
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

majkel

• 7477 / 6251
  • Ekspert
27-05-2013, 20:10
Zibra, ale Ty masz HE5-LE, a HE-6 są słodsze od nich, bo są słodsze od HE-500, które znowu są podobne słodsze od HE5-LE. Ja mam na pewno mniej słodkie i bardziej dosadne na wyższej średnicy źródło niż Piotr Ryka, stąd dla mnie to co nie słodkie u niego ze wzmacniaczy, u mnie już szaro-kanciaste, itd. :)

• Gość
27-05-2013, 20:17
Majkel ponawiam pytanie skoro wróciliśmy na właściwe tory:  gdzieś przeczytałem Twój wpis że perła daje więcej basu przy słuchawkach z górką na impedancji. HE 500 jej nie mają, jednak czy w niskich tonach będą jakieś różnice ze wzgląd na większą impedancję wyjściową?

• Gość
27-05-2013, 20:17
I jak znajdujesz PS1000 w stosunku do Geniusów za 150zł? hehe :)

-Pawel-

• 4784 / 5856
  • Ekspert
27-05-2013, 20:18
>> kabak1991, 2013-05-27 19:02:27
He he tak jak powiedziałem. Pewne rzeczy są dziwne ale są i już. Może i jak kiedyś posłucham Beyerluxów? To taki przydomek dla tych słuchawek który wymyśliłem widząc 330 na zdjęciu. :)

To ja słuchałem tych AKG-Luxów :>

zibra

• 812 / 5347
  • Ekspert
27-05-2013, 20:21
O tym tez Majkel napisalem:) Chetnie sie spotkam i poslucham tez Denonow - moze zaniedlugo? Co do synergii to mimo wszystko, abstrahujac, ktore Hifimany sa slodkie bardziej i mniej mozna "zrobic" jeszcze lepsza synergie wzmaka z dedykowanymi sluchawkami? Ale takie dywagacje to mimo wszystko i ttak mialyby miejsce po ewentualnym odsluchu PS1000 na dopieszczonym pod nie sprzecie, czyli Twoim. Zobaczylbym czy sa braki, jakie i gdzie. Zreszta Denonow mimo wszystko tez jestem ciekaw jako "czasoumilacze", choc bardziej D600.
Brodacz - u Majkela PS1000 graly wybornie. Choc przyczepilbym sie tez do pewnych aspektow w prezentacji na dluzsza mete to daleki jestem od stwierdzenia, ze to byla kolorowanka.
Wlasnie Majkel co z PS? Chyba juz wrocily?

• Gość
27-05-2013, 20:21
Superlux 681?