Wracajac do tego co bylo tu mowione na temat HE6 przez Majkela i Patrykvela. Czy jestescie absolutnie pewni, ze BP, zrodlo jest prawidlowo pod nie zestrojone? Ja po zastanowieniu sie nie jestem tego taki pewien. Mam co prawda HE5LE i nie slyszalem nigdy flagowca, ale moge was zrozumiec co piszecie o pewnych aspektach dzwieku, choc dla mnie nie jest to tak odczuwalne. Wszyscy mamy BP, a zrodlo tez swoje robi. Moze BP gra po prostu za analogowo i powoduje ten lekki przesyt w gladkosci, slodzeniu? Ja zlozylem klona AT i pomimo pewnych brakow porownalbym to do wpisu, ktory ostatnio znalazlem na hifiphiliosophy. Mianowicie Sonic Pearl vs Burson Soloist albo Conductor. Tam Piotr Ryka wychwytywal te rzeczy jakie ja wlasnie slysze wpinajac Hifimany do BP vs klon.
Poza BP Hifimany byly odsluchiwane jak sie nie myle na Accuphase, ktory chyba tez ma tendencje do takiego analogowego, "misiowego" brzmienia (zgaduje) oraz do toru lampowego od Piotra, ktory rowniez mogl tendencje w ta strone posiadac (przypuszczam ponownie). Dodatkowo Patryk sluchal na dopiero gestym, przeslodzonym Lebenie.
Dlatego tez agresywne Grado brzmia tak dobrze na BP i nic dziwnego skoro Majkel stroil wzmacniacz niejako pod nie? Majkel pewnie nie masz w tym interesu i checi, ale czy nie uwazasz, ze taka teza moze byc prawdziwa? Moze wystarczy odpowiednio zestroic BP z Hifimanami?
Ja w kazdym badz razie jestem daleki od kategorycznych osadow w jedna strone.