Ale czekaj, jeszcze raz. Sądzisz że skoro coś ktoś słyszy, rozróżnia dźwięki itd to ma zadatki. No to dlaczego komu bym nie pokazał (nie wszystkim) jak uważam toru z odrobinę wyższej półki niż MP3 + dokanałówki do kompletu, to mu się nie podoba bo w dźwięku szuka jednej i jedynej rzeczy która go dla niego definiuje? Dla mnie oprócz basu liczy się wiele czynników lecz bas ma być bezkonkurencyjny czego zawsze poszukuję ale niektórzy szukają tylko basu a jak znajdą to już nieważna scena, trzaski i wszystko inne (większość mi znanych osób). A są to ludzie którzy uważają że kochają muzykę. Dlaczego na youtube pod filmikiem na którym gościu naraz pokazuje SR009, HE-6, LCD-3 i HD-800 najwyżej oceniany komentarz to: czy Ty w ogóle słyszysz różnicę? Na to gość że tak, bo inaczej by nie kupował ale już pod jego komentem parę plusów.
Wiadomo każdemu wg tego co słyszy, muzyka to subiektywne odczucie, ale dużo osób naprawdę nie posiada czegoś co ja nazywam nie tyle słuchem, co wrażliwością muzyczną. Każdy może powiedzieć że ptaszki pięknie śpiewają bo wszyscy to słyszą, ale nie każdy zlokalizuję perkusję w jakimś kawałku rockowym w słuchawkach, czy usłyszy mikro trzaski i takie tam pierdolety.
Nie wiem co jeszcze mam napisać, może tylko napiszę że właśnie sobie pomyślałem że padłem ofiarą jakiegoś kurewskiego spisku z Twojej strony, ale jak nie to sorry :)