Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
01-02-2013, 11:32
Konkretne zadalem tobie pytanie i wszystkim tu kolegom,czy oddalibyscie te pieniadze,tak czy nie???slucham

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
01-02-2013, 11:36
mirek -->

zgodnie z Twoją filozofią można okraść Claptona, a co tam i tak go nie znam, ale okraść Marcina (JPLAY) wystawiając jego program w sieci to już nie fair!
Gdyby Twojemu sąsiadowi wypadło 100 EUR z kieszeni to byś mu oddał? Pewnie tak ... bo w sumie go znasz!Ale jak nieznanemu facetowi wypadło by z kieszeni 100 EUR na ulicy  to już można podpierdolić ...

pokrętna i bardzo obłudna logika!!!!

zdezintegrowany

szwagiero

• 2240 / 6107
  • Ekspert
01-02-2013, 11:38
Nie wiem mocno bym się musiał zastanowić nad tym, gdybym już je znalazł - pewnie nie byłoby to łatwe... szczególnie że ostatnio oglądałem film "To nie jest kraj dla starych ludzi" braci Coen i nie chciałbym tak skończyć ze znalezioną kasą jak bohater filmu ;)

Ty jplay\'a już masz więc udostępnij go w końcu - link poproszę na PW!

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
01-02-2013, 11:38
mirek -->
ale sieć to nie jest ulica z banknotami leżącymi na chodniku!
... dla mnie to raczej zaparkowany samochód z otwartym oknem i portfelem na siedzeniu ... rozumiem, że TY bez oporu wkładasz łapę i jumasz portfel!!!

zdezintegrowany

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
01-02-2013, 11:50
Najsmieszniejsze jest to ze ja nie potepiam tych co zgrywaja pliki z internetu,ale nie napisalem ze ja to robie !tylko ze kozystam z biblioteki muzycznej kolegow ktorzy kupowali CD przez lata,czy ktos mi zabroni???Teraz czy ja napisalem ze nie oddam pieniedzy?nie widze zebym cos takiego napisal,wiec dziwie sie ze wydajecie sady  o mnie tylko dlatego ze nie potepiam tych co sciagaja pliki i nie oddaja pieniedzy ktore znalezli!wiem ze nikt z was tych pieniedzy by nie oddal, tak tez jestem pewny ze zdarzylo sie wam sciagnac chociaz jeden plik muzyczny lub film,nie lubie obludy,jedno co was boli to ze przez tyle lat kupowaliscie CD a teraz inni maja to samo za darmo i to boli najbardziej!

patrykvel

• 282 / 4905
  • Zaawansowany użytkownik
01-02-2013, 11:58
Tutaj nikt nie potepia sciagania płyt itp. Tylko żaden z nas nie robi tego w imię ideologii, ze trzeba okradać, bo to złodzieje i krętacze jak sam napisałeś. Dodatkowo jak można mieć ból dupy o to, ze kupuje się CD? To tak jakbym płakał nad kupionym samochodem, bo przecież mogłem go ukraść.

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
01-02-2013, 12:01
"Hi-res -dajcie koledzy namiary,strony internetowe! skad mozna sciagnac,chcialbym wiecej miec takich plikow o wysokiej rozdzielczosci,porownac z tymi z CD."

mirek - czyje to są słowa?

po co Ci ściągać z sieci, jak masz muzykę od kolegów którzy  kupowali płyty CD
... tak na marginesie jak Ci koledzy robią rip z płyty CD w hi-res?

zdezintegrowany

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
01-02-2013, 12:04
mirek-->

kiedyś było tak, że jak się coś ściągało z sieci to też coś do niej się wrzucało :)
teraz też tak jest może trochę mniej formalnie ;) (TOR)

zdezintegrowany

Gustaw

• Gość
01-02-2013, 12:39
>> mirek10, 2013-02-01 11:14:25
juz tak zadomowiona na tym forum ze trzeba byc wyjatkowym debilem zeby jej nie zauwazyc!

Serio? Przynajmniej ja nigdy tego nie robię.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
01-02-2013, 12:42
Hi-res-mialem na mysli kupno ich ,bo nigdzie nie widac ich,prosilem o strony gdzie oficjalnie sprzedaja!!!

zenek

• 23 / 4430
  • Użytkownik
01-02-2013, 12:43
>>Mirek
Konkretne zadalem tobie pytanie i wszystkim tu kolegom,czy oddalibyscie te pieniadze,tak czy nie???slucham

Oczywiście, że by oddali!
Oni są uczciwi.
Płacą za wszystko jak należy, nigdy ale to nigdy nie okradli społeczeństwa uchylając się od płacenia podatków, cła czy abonamentu RTV.
Dokładnie baczą aby płacić za umowy cywilno prawne, zawsze ale to zawsze wystawiają rachunek za swoją prace. Zawsze.
Oni są uczciwi!!!

Podobno jest ich siedmiu albo ośmiu.
Większość tutaj.

Tomek

Gustaw

• Gość
01-02-2013, 12:50
>> mirek10, 2013-02-01 11:32:48

Ja nawet nie tyle bym nie oddał ale raczej odszukał tą osobę, która zgubiła pieniądze i okradł ją dodatkowo z tego co zostało. Okradłbym również jego babcie, dziadka, psa i kanarka, o ile oczywiście nasz roztargniony delikwent takowych posiada.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
01-02-2013, 12:50
Podsumowanie tematu o sciaganiu plikow muzycznych jest takie,nie uregulowano  tego rynku prawnie i dopoki jest wolna amerykanka na tym rynku to trzeba sciagac ile sie da do bolu,jak wejdzie nowe prawo to trzeba do niego sie dostosowac,mowie o zwyklych ludziach,winni sa tylko ci co udostepniaja.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
01-02-2013, 13:28
>> mirek10, 2013-02-01 12:50:47
Podsumowanie tematu o sciaganiu plikow muzycznych jest takie,nie uregulowano tego rynku prawnie i dopoki jest wolna amerykanka na tym rynku to trzeba sciagac ile sie da do bolu,jak wejdzie nowe prawo to trzeba do niego sie dostosowac,mowie o zwyklych ludziach,winni sa tylko ci co udostepniaja.

===

Jezeli juz idziesz ta droga - nawet nie wysile sie na komentarz - to przynajmniej zrozum najpierw jak dziala P2P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Peer-to-peer#Dzia.C5.82anie_P2P

"(...) W najpopularniejszej implementacji modelu P2P, jaką są programy do wymiany plików w Internecie, każdy host spełnia rolę serwera, przyjmując połączenia od innych użytkowników sieci, oraz klienta, łącząc się i wysyłając i/lub pobierając pliki z innych hostów działających w tej samej sieci P2P. Wymiana plików jest prowadzona bezpośrednio pomiędzy hostami. Sieć P2P charakteryzuje się zmiennością struktury węzłów sieci, spowodowaną zmiennością liczby i lokalizacji sieciowej aktualnie aktywnych hostów."

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
01-02-2013, 13:38
fallow -->
zawsze można za darmo zasysać paczki z gównianym transferem np. z rapidshare ;)
ale wiadomo od wieków, że największe zasoby drzemią na wschodzie ;)

zdezintegrowany