>> Fomalhaut, 2012-08-31 11:29:10
>> Baele, 2012-08-31 03:14:17
Z Grado RS2 sprawa jest o tyle ciekawa, że dłużej niż 0,5 godziny nie da się ich utrzymać na głowie ze względu na super niewygodne, płytkie pady w tych słuchawkach. Po co w ogóle sobie głowę zawracać tymi grado. Nie za bardzo rozumiem. K550 są zdecydowanie od nich lepsze tak brzmieniowo jak i pod względem budowy. Również lepsze od nich są Beyery DT880 Premium 32 Ohm.
Z ocenami typu \'\'zdecydowanie lepsze\'\' zalecam strożność,
K550 brzmieniowo lepsze od RS2? Przy całej mojej dobrej woli, nie daje temu stwierdzeniu wiary
Takie objawienia słuchawkowe, że X jest dużo lepszy od Y pojawiają się czasami, i trzeba do nich podchodzić niezwykle ostrożnie Nie pisać takich stwierdzeń pod wpływem emocji, tym bardziej po krótkim odsłuchu czy też
bez sprawdzenia róznych konfiguracji sprzętowych.
Baele, jak długo sprawdzałeś bezpośrednio k550 z RS2, i w jakich konfiguracjach? Jeśli źródłem był tylko grajek przenośny, to takie porównanie jest zupełnie bez sensu,
Co do wygody RS2, one są bardzo leciutkie i tak jak w przypadku RS1i były dla mnie bardzo komfortowe, jeżeli docisk przetworników do ucha jest zbyt duży mozna delikatnie rozgiąć pałąk. 325is z tej trójki były dla mnie mniej wygodne, ale to głównie ze względu na ciężar.
A coś dźwiękowo o RS2i - bardzo ciekawe, z kremową średnicą, nieco zaokrąglonym, kontrolowanym basem i lekko rozrzuconymi na boki wysokimi tonami , jak na mój gust trochę za bardzo podkolorowane względem RS1i.
Nie mam czasu ani ochoty wdawać się w żadne dysputy. Masz prawo mieć inne zdanie, tak jak i ja.
Jak ktoś che sobie budować tor pod rs2 i stracić na to kupę kasy, jego sprawa.
K550 grają bardzo dobrze z Cowonem X7 i nic więcej do szczęścia nie trzeba - gdyby chcieć zachować minimalizm.