Dzięki za odzew i wsparcie duchowe, mam nadzieję, że przynajmniej część z zapowiadanych przez Kolegów przyjemności mnie ominie!
Niestety tak jak pisałem w swoim poście trudno mi będzie odwiedzić kogoś z Was aby podpiąć się do dobrego wzmaka, mieszkam na głębokiej prowincji, do najbliższego większego miasta mam jakieś 20 mil, tak, mil, niestety mieszkam w południowej Walii, a jak gdzieś już ktoś pisał, UK to totalna bryndza pod względem dostępności sprzętu do odsłuchu na miejscu, być może w Londynie to jest możliwe, a nawet na pewno, ale w mojej okolicy, czyli najbliżej to Cardiff i Newport ja nie znalazłem nic, choć ostatnio dowiedziałem się o sklepie muzycznym mieszczcym się w tzw Industrial estate, czyli kompleksie hal przemysłowych w których wydzielone części pełnią rolę sklepów, składów, warsztatów i wszystkiego co można sobie wymyśleć, z tym jednak małym minusem, że znajdują się zwykle gdzieś na uboczu, poza centrami handlowymi i niezwykle trudno je znaleźć. Niestety wszyscy moi znajomi Tubylcy na pytanie o taki sprzęt robią takie :0 i nikt, nawet ludzie grający po jakichś tutejszych kapelach (a jest ich tu zatrzęsienie) nie potrafi udzielić nawet wskazówki gdzie takiego sklepu/miejsca szukać.
Tak więc pozostaje mi zakupić coś za pośrednictwem internetu, posłuchać, ocenić czy mi odpowiada i...
Kolegów na PW proszę o cierpliwość, dajcie wypowiedzieć się innym w temacie, a mnie trochę czasu abym miał podstawy do podjęcia decyzji, niemniej jednak dziękuję za zainteresowanie tematem, sory, że piszę otwartym tekstem, ale po co pisać kilka razy to samo...
Słuchawki służą do odsłuchu stacjonarnego, długość kabla raczej nie predysponuje ich do funkcji przenośnych, nawet jako stacjoinarne są dla mnie za długie, mogę się zastanowić nad wymianą karty dźwiękowej, choć ta chyba niejest taka ostatnia - myślę o przetworniku DAC, a o wzmacniaczu wiem tyle, że w niej jest, i gra lepiej niż dziurka w łapciu.
Cóż , czekam nadal na opinię kogoś, kto miał do czynienia z tym modelem słuchawek, jeszcze raz dziękuję za okazane zainteresowanie i pozdrawiam
Hubert