>> cocor2007, 2011-04-10 01:42:09
>> Gustaw, 2011-04-09 23:53:41
Dla mnie trochę przykry jest fakt, że z fajnej idei społecznościowego forum audio robi się powoli, aczkolwiek systematycznie, handlowe gówno na wzór audiostero.pl.
Mnie to w ogóle nie drażni, że forumorośli twórcy polecają WŁASNE rozwiązania. Gdzie poszukujący mają o nich usłyszeć? Na head-fi-dyi-on-fidelity-com-etc? Jeśli ktoś wkleji link z produktami np. majkela to będzie ok?
Po pierwsze to rozwiązanie o którym mowa nie jest WŁASNYM rozwiązaniem (wy)twórcy, po drugie wyobraź sobie, że w każdym wątku o sprzęcie takie firmy jak RMS, Q21, White Bird czy nawet majkel (czyli stali bywalcy Audiosalonu) zasypują nowicjuszy produktami ze swojej oferty. Na miłość Boską, czy na tym ma polegać bezinteresowna pomoc w wyborze optymalnej opcji zakupu ? Jeśli tak, to może od razu zaprośmy do współpracy
pracowników marketingu największych producentów sprzętu audio aby śledzili wpisy początkujących użytkowników. Kto pierwszy wyśle PW, ten lepszy i najlepiej niech jeszcze ogłosi wszem i wobec, że wygrał wyścig. Żeby nie było niedomówień, doskonale rozumiem, że kolega MicSzu chce sobie dorobić parę groszy ale nie ma takiej kasy jak rekiny branży, więc ratuje się domowym marketingiem "własnej roboty". Od tego czy coś sprzeda ani mi nie przybędzie ani nie ubędzie, więc teoretycznie to nie moja sprawa ale z czystej przyzwoitości wypadałoby zaproponować przynajmniej kilka innych rozwiązań. Jeżeli już nie możemy się powstrzymać przed tym, aby w każdym użytkowniku, który prosi o poradę widzieć potencjalnego klienta, to zachowujmy chociaż jakieś pozory obiektywności i stosujmy się do reguł regulaminu forum.