Niskich modelach Grado scena jest bardzo wąska.
HD380 są zimne i ostre. Charakterystyką - przeciwieństwo CAL
Nie wiem co Ty czytasz.... ale zmień źródło ;)
Mnie osobiście CAL nie przekonują, choć kiedyś przy okazji je nabędę z ciekawości.
Orfeusz. Dobrze Ci radzę słuchaj muzyki, a nie sprzętu. ;) A chcesz poznać nowe rzeczy to pojeździj na meetingi lub do kogoś na odsłuchy.
Też zaczynałem od MikroForum :) ale sprzedałem czego teraz żałuje :( nie miałem odpowiednich słuchawek i źródła do niego wtedy i się marnował.
Audio to takie hobby gdzie trzeba się wykosztować, jeśli nie na słuchawki to na wzmacniacz i źródło. Dlatego znaleźć sobie coś co fajnie gra i słuchać po prostu muzyki. Dla mnie takim zestawem minimum jest clip+ i fiio E11, ale zamiast clipa+ mógłby być Video czy Classic z RB i LODem. Z takim zestawem już sobie fajnie posłuchasz muzyki. Nie będzie to nie wiadomo co, ale większość słuchawek dobrze wysteruje, będzie w miarę tanie, praktyczne i ładnie zagra. A jak chcesz w coś grubszego bawić to tak jak Kolega Ci radzi, pomyśl najpierw o słuchawkach. Tylko sam wiem jak to jest jak się nie ma doświadczenia... Ja już swój wymarzony komplet słuchawek mam, do innych mnie ciągnie co najwyżej z ciekawości, ale nie chce mi się ganiać za fatamorganą "lepszego dźwięku"