Odpowiadasz na wpis
>> MicSzu, 2010-12-07 15:33:52
Podobno naukowcy stwierdzili iż mało inteligentni ludzie lubią się tak wysławiac... I sam czesto zastanawiam się czy to prawda czy też nie ---> samemu też mi się nawet często zdarza przykląc:)
---
W takim razie musze byc malo inteligentny bo w luznych rozmowach lubie sobie przylozyc.
>> almagra, 2010-12-07 15:00:06
Np. gdy w przypływie obywatelskiej solidarności udzielam rad na forum czego NIE WOLNO stosować w audio to i tak dostaję taką zjebkę,że mi się odechciewa dalszych porad...Ja po przeprowadzeniu tysięcy prób z najdziwniejszymi układami i rzadkimi elementami muszę się,kurka wodna,tłumaczyć z tego,że kurka wodna wiem co kurka wodna szkodzi sygnałowi ,kurka wodna...
---
To chyba jest odwieczny problem. W innych dziedzinach jest podobnie, [offtop] np. Con Kolivas od dawna porusza problem cpu schedulera kernela linuxa, ktory supportuje 1024 procesory jednak jest kobyla i rozwiazaniem na tyle kompleksowym ze osiaga wieksza latencje niz rozwiazanie proste jak konstrukcja cepa na 4 domowych rdzeniach. Developerski maisntream maintainerow kernela jakos nie moze zauwazyc ze linux zadomowil sie pod strzecha. Kiedys chcialem pisac prace nt. implementacji algorytmow genetycznych w cpu schedulerze jadra linuxa to musialem robic maksymalne podchody aby w ogole ktos potratkowal to powaznie, bo temat przy pobieznym zastanowieniu sie nie ma wiekszego sensu. Nie chodzilo mi wtedy o to, ze chce byc kurna boss, ale czemu nie sprawdzic i dowiedziec sie jakie beda efekty - skoro mozna.