W zasadzie mógłbym zgodzić się z tym co o poszczególnych klockach napisali koledzy ale jest pewne "ale", o którym napisze później.
Dla mnie najlepszy dźwięk to STAX-y i DAC Chorda. Okazuje się, że STAX- potrafią schodzić całkiem nisko. Oczywiście nic ,jednoczenie, stoi na przeszkodzie aby ponabijać się z kolegi Chreesa oraz wspomnieć o konieczności zainstalowania dedykowanego sub-a do tych słuchawek :) Tak czy inaczej jeszcze ze słuchawek niczego lepszego nie słuchałem.
Innymi słowy, w mojej prywatnej opinii, sugerują koledze Chreesowy "odstosunkowanie" się tych słuchawek i poszukanie źródła na miarę Chorda. :-)
System Kajo - rześki system dający dużo radochy, na Senkach HD600. Dla mnie leciutko zbyt narowista góra oraz lekko odbarwiona średnica. Tak czy inaczej grało to z jajem.
Kolega Vinyl dobrze skonfigurował system ale...... pod swoje źródło czyli pod kompa. Z innym "inputem" jest trochę zbyt miodnie, z lekko poluzowanym basem.
Hybryda słuchawkowa - słuchałem mało ale stoi raczej po spokojniejszej stronie mocy.
WBA Grand Twin - ............. taaaak, hmmmmmm...... bez ogródek zapiszę, że na spotkaniu zaprezentował się raczej kiepsko ale............
...... dlatego, że jest to wzmacniacz bardzo czuły na .............. na co ? No ?........na kabel zasilający ! Tego jednak koledzy nie mieli jak sprawdzić a ja właśnie słucham Grand Twin-a w domu i jest całkiem ciekawie, ciekawiej i lepiej od stawianego wyżej na spotkaniu WBA HPA Master. Jutro skrobnę więcej.
Specjalne podziękowania dla Marcowa za organizację spotkania.
Podziękowania dla żony Kajo za ciasto. Zjadłem chyba z 4 kawałki :)