Tymczasem znowu pani listonosz przytargała mi paczkę :)
Konkurencja Blaupunkta hehehehe
Jest nieco grubszy- raczej wyższy o jakie 2 cm. Zwyczajnie nieco głębsza wytłoczka w której siedzą bebechy. Nie wiem czy to związane z tym że to jest maszyna S-VHS czy tak im wyszło przypadkiem bo metalowy dekiel jest identyczny. Z małym wyjątkiem :) Jest pomalowany normalnie a nie tylko podkładem jak dla wersji exportowej hehehehe i raczej nie wymaga remontu blacharskiego. Zwykły spa powinien wystarczyć w sumie dla całości sprzętu.
W środku widok zupełnie podobny :) Zasilacz większy chociaż moc nominalna chyba taka sama- jest większy i sterczy radiatorem na zewnątrz.
Taśmę zapisaną przez blaupunkta odtwarza jak swoją :) oraz steruje się pilotem blaupunkta bez problemu.
ed: No i jest to cholerne indeksowanie ! Nawet wpadli na to samo co i ja :) że to bardzo może ułatwić wyszukiwanie na automacie początku kolejnej sesji nagrywania heheheheeh czego nie omieszkali wypisać w instrukcji.
Ponadto- jeżeli nie indeksowało się nagrań to spoko :) Jest też opcja automatycznego motania taśmą do zadanego czasu - który podaje się z klawiatury albo z pilota . Tyle że trzeba ten czas znać - zanotować.
Indeksy lepsze w/g mnie bo to jest nagrane na taśmie- można ich wstawić 20-cia nawet do istniejących zapisów pod warunkiem że trochę ciszy jest pomiędzy blokami. Tam coś piszą że min 10 sek inaczej lipa będzie.
Dobra, idę sprawdzę czy uda mi się zaindeksować coś w Blaupunkcie- tam sobie będzie coś nagrywać a ja odpalam opcję >szmatex< i łapię się za Panasia :)
O, przyszła maszyna! :D Fajnie, że wszystko z nim OK po wstępnych oględzinach i testach.
Odnośnie index'owania, przypomniałem sobie, że pierwszy magnetowid (SONY SLV-SX70), który sobie kupiłem w celach czysto użytkowych mając 15 lat, ma funkcję "Index Search" i wyszukuje to po prostu po przerwie między nagraniami. Dawno go nie używałem, parę lat temu zdechło coś w zasilaniu i tak sobie czeka na "lepsze czasy".
Mówisz, że jednak Panasonic rozczarował Cię dźwiękiem... Trochę dziwne, zwłaszcza ten szum i przydźwięki, które opisujesz. Przyczepiłbym się do kondensatorów w zasilaczu pierwsze co. Sam zauważyłeś, że Blaupunktowi pomógł recap (a chyba nawet nie zdążyłeś zrobić kompletnego). Także rób recap i ponów testy :)
Zwróć też uwagę na to, co napisał kolega SAnd - funkcja Audio Mix musi być wyłączona, jeśli chcesz mieć dźwięk rzeczywiście Hi-Fi. Zakładam, że to zrobiłeś, ale piszę tak w razie czego.