>> majkel, 2010-11-05 16:59:11
Zdaję sobie sprawę, iż niektórzy są już jednym uchem na Audio Szoł, niemniej zachęcam do tworzenia w tym wątku listy sprzętu mającego się pojawić. Z mojej strony:
- Black Pearl x2 w dwóch smakach albo jednym, który się bardziej podoba konstruktorowi - proszę o info/głosy co mam zrobić.
- Transport CD z jednym wyjściem optycznym
- kabel optyczny dobrej jakości do powyższego
- DAC w formie rozproszonej, bez obudowy. Obsługuje 1x RCA, mogę zrobić opcję 1x XLR prawdziwie symetryczną, ale tylko w razie potrzeby
- Listwa zasilająca na 6 gniazd, 1.8m długości kabla, z bolcem
- trochę płyt CD z muzyką
- słuchawki Grado PS1000 jeśli dotrwają
- słuchawki Beyerdynamic T1
- słuchawki Sennheiser HD565. Jeśli mają być HD600, to dałbym sobie siana.
- zestaw narzędzi i garść części, gdyby transport lub goście byli uprzejmi coś uszkodzić
Majkel,
W ten weekend powinienem mieć dogadaną kwestię sprzętu. W poniedziałek napiszę o szczegółach.
Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jeżeli Twój system będzie przez Ciebie optymalnie zastawiony wg Twojego gustu i upodobań.
Z mojej strony będzie prosty CD jako transport-> sterujący Benchmarkiem przez coaxa. Benchmark napędzi jednocześnie STAX-a po XLR-ach i jednoczenie drugi wzmacniacz (np White Bird) po RCA. W ten sposób będzie można porównywać dwa systemy na tym samym materiale muzycznym jednocześnie. Do Benchmarka będzie też wpięty gramofon Thorensa.
Spodziewam się też "firmowego" systemu Vinyloida, który, mam nadzieję przytaszczy go w całości (PC z kartą+ wzmak + Dennony 7000). Prawdopodobnie będą jeszcze dwa źródła ale napiszę o szczegółach najpóźniej w poniedziałek.
Założeniem jest aby jednocześnie można było słuchać muzyki z 4-5 (lub więcej) systemów.
Oczywiście to tylko wstępne propozycje i jeżeli będzie pomysł aby to inaczej skonfigurować to nie ma problemu.
Reszta, najpóźniej w poniedziałek.