Audiohobby.pl

Black Pearl - Poznań

Gustaw

• Gość
05-11-2010, 20:09
>> majkel, 2010-11-05 16:59:11
Zdaję sobie sprawę, iż niektórzy są już jednym uchem na Audio Szoł, niemniej zachęcam do tworzenia w tym wątku listy sprzętu mającego się pojawić. Z mojej strony:

- Black Pearl x2 w dwóch smakach albo jednym, który się bardziej podoba konstruktorowi - proszę o info/głosy co mam zrobić.
- Transport CD z jednym wyjściem optycznym
- kabel optyczny dobrej jakości do powyższego
- DAC w formie rozproszonej, bez obudowy. Obsługuje 1x RCA, mogę zrobić opcję 1x XLR prawdziwie symetryczną, ale tylko w razie potrzeby
- Listwa zasilająca na 6 gniazd, 1.8m długości kabla, z bolcem
- trochę płyt CD z muzyką
- słuchawki Grado PS1000 jeśli dotrwają
- słuchawki Beyerdynamic T1
- słuchawki Sennheiser HD565. Jeśli mają być HD600, to dałbym sobie siana.
- zestaw narzędzi i garść części, gdyby transport lub goście byli uprzejmi coś uszkodzić

Majkel,

W ten weekend powinienem mieć dogadaną kwestię sprzętu. W poniedziałek napiszę o szczegółach.
Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jeżeli Twój system będzie przez Ciebie optymalnie zastawiony wg Twojego gustu i upodobań.

Z mojej strony będzie prosty CD jako transport-> sterujący Benchmarkiem przez coaxa. Benchmark napędzi jednocześnie STAX-a po XLR-ach i jednoczenie drugi wzmacniacz (np White Bird) po RCA. W ten sposób będzie można porównywać dwa systemy na tym samym materiale muzycznym jednocześnie. Do Benchmarka będzie też wpięty gramofon Thorensa.

Spodziewam się też "firmowego" systemu Vinyloida, który, mam nadzieję przytaszczy go w całości (PC z kartą+ wzmak + Dennony 7000). Prawdopodobnie będą jeszcze dwa źródła ale napiszę o szczegółach najpóźniej w poniedziałek.

Założeniem jest aby jednocześnie można było słuchać muzyki z 4-5 (lub więcej) systemów.

Oczywiście to tylko wstępne propozycje i jeżeli będzie pomysł aby to inaczej skonfigurować to nie ma problemu.

Reszta, najpóźniej w poniedziałek.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
05-11-2010, 20:13
OK. W takim razie po weekendzie będziemy dogrywać szczegóły. Akurat w sobotę planuję nieco inne zajęcia, a w niedzielę po południu muzyczno-sprzętowy chill-out w Krakowie.

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
05-11-2010, 21:44
Piotr, Rafaell ---> Wielka szkoda, ufam, że jeszcze zmienicie zdanie. To dość wyjątkowa okazja, byśmy się OSOBIŚCIE poznali. Takie działanie w necie to chyba niewystarczająca opcja dla osób starszych niż obecni dwudziestolatkowie, prawda? :)

majkel ---> Z wielką przyjemnością rzucę uchem na dobrze napędzone PSy i T1. Ani trochę nie upieram się, że Staxy są jakieś "najlepsze na świecie" ;> Mają swoje wady i z wielką przyjemnością posłucham zestawu tych wad nieposiadającego oraz zapewniającego wrażenia, których na nich (Staxach) nie uświadczę.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

kajo

• 80 / 6107
  • Użytkownik
05-11-2010, 22:05
Ja mogę zabrac na ten kulminacyjny odsłuch w Poznaniu swoje graty systemu słuchawkowego ale pytanie czy się nie pozabijamy z róźnorodnoscią systemów i moze być małe z tym zamieszanie no ale to poddaje pod dyskusję :
Na tą chwilę mogę zabrać moje DIY czyli  ( wszystko rozgrzebane więc ....... )

Shigaclona ( zasilacz by PD ) > na płytce transportu tylko BG 47uF > za to mocno przebudowane wyście z przetaktowaniem , buforem , na wyjsciu dzielnik na caddockach. Możliwość wczepienia trafka cyfrowego .

Dac na TDA 1543 by PD zw wersji Premium na BG z mozliwością zmiany ( sa podstawki ) kondków wyjsiowych . ( wersja w gó ...nej plastikowej obudowie )

Klon zmodyfikowany wzmaka AVT 2850 na płytkach pkrecza , zmiany według cudak10 . Wersja próbna z podstawkami do zmian kondków . Ja już znalazłem swój ideał brzmieniowy ale kto wie ............ może po spotkaniu się diametralnie zmieni .

Słuchawki Senki HD 600 nie grzebane no i chyba wygrzane .

Kabelki do zabrania :  Cyfra : fadelki Digiltz , Belkin Platinium , DIY na kabelku polecanym przez PD ( nie pamiętam ) . Analog : Belkin Platinium u mnie lepiej gra niż van de Hul 102 mk2 ( ale to żadna rewelacja )

i to chyba wszystko .

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
06-11-2010, 00:15
  >> chrees, 2010-11-05 21:44:03
Piotr, Rafaell ---> Wielka szkoda, ufam, że jeszcze zmienicie zdanie. To dość wyjątkowa okazja, byśmy się OSOBIŚCIE poznali. Takie działanie w necie to chyba niewystarczająca opcja dla osób starszych niż obecni dwudziestolatkowie, prawda? :)

Ależ chrees najważniejszę są słuchawki ,wzmacniacze, dace źródła i kable; my tam obaj na co? ;) wystarczy majkel.

>majkel ---> Z wielką przyjemnością rzucę uchem na dobrze napędzone PSy i T1. Ani trochę nie upieram się, że Staxy są jakieś "najlepsze na świecie" ;> Mają swoje wady i z wielką przyjemnością posłucham zestawu tych wad nieposiadającego oraz zapewniającego wrażenia, których na nich (Staxach) nie uświadczę.

Ależ też jestem miłośnikiem Staxów, tylko te co mi się podobają są poza moim kapitałowym zasięgiem :)

No ale jak to w ekonomii króluje powiedzonko "gospodarka głupcze!" to w audio chyba "źródło głupcze!" ;)

Myślę że jeszcze zaszalejecie i jakieś wypasione źródło wypożyczycie do odsłuchów :)

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
06-11-2010, 00:53
"słuchawki ,wzmacniacze, dace źródła i kable; my tam obaj na co? ;) wystarczy majkel" ---> Będzie musiał, szkoda, że bez Ciebie i Piotra, mam nadzieję, że z fallowem.

"te co mi się podobają są poza moim kapitałowym zasięgiem" ---> No moje to są te bardziej średnio-budżetowe :)

"zaszalejecie i jakieś wypasione źródło wypożyczycie do odsłuchów" ---> Jeżeli niedobry lancaster nie nawali to będzie Docet Lector, czyli bardzo dobrze. A Benchmark, choć nie ma zbyt dobrej prasy, nie jest jakimś tam ułomkiem.

-------------------------------------------------------------------------------
.

Rafaell

• 5033 / 6102
  • Ekspert
06-11-2010, 11:09
Co do Staxów to już sprawa z wiktorem wyjaśniona, nie będzie w Krakowie żadnego publicznego odsłuchu w każdym razie u mnie.

Druga sprawa, po rozmowie z majkelem doszlismy do wniosku że jak ktoś jest zainteresowany w sprawie Black Pearl najlepiej żeby się skontaktował  bezpośrednio z majkelem! Ja nie wiem co będzie po 11 listopada i lokal po tym czasie może być już zajęty. Niemniej trzymam kciuki za Grupę Poznańską bo mimo stereotypów ludzie tam się bardziej interesują tematem słuchawkowym :)

piotras

• 17 / 5352
  • Nowy użytkownik
06-11-2010, 19:04
>> Gustaw
Czy lista chętnych jest jeszcze otwarta ?

Ze swojej strony mogę przywieść Densena Beat B-400Plus a jak jest niedobór grajków to jeszcze modyfikowanego Rotela RCD-971 ( chyba że go do soboty sprzedam ) . Wzmacniacz HeadRoom Maxed Out Home , słuchawki Denon D7000 , JVC DX1000 i dogorywające AKG K240S , z kabelków Stereovox Vespa i Qed Silver Spiral .

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
06-11-2010, 22:36
DACa doprowadziłem do stanu przewoźności. Black Pearl wezmę dwa jednakowe, bo też się odgrażałem, że jedna wersja będzie. Będę miał też 2 pary moich IC RCA-RCA, krótsze i dłuższe. Z chęcią posłucham HP-DX1000 i HeadRooma.

Gustaw

• Gość
08-11-2010, 11:24
>> piotras, 2010-11-06 19:04:07
>> Gustaw
Czy lista chętnych jest jeszcze otwarta ?

Jasne. Nie ma problemu.

Gustaw

• Gość
08-11-2010, 11:41
Panowie,

Z tego względu, że tydzień jest świąteczny i "krótki" warto jeszcze raz podsumować deklaracje co do sprzętu i obecności.
Przypominam: Poznań, 13 listopada, sobota, godzina 16-ta (adres prześlę każdemu na priva)

- Majkel
Black Pearl 2 sztuki
Transport CD
DAC z wejściem optycznym
słuchawki Grado PS1000 jeśli dotrwają
słuchawki Beyerdynamic T1

-White Bird
wzmacniacze Grand Twin Pro
wzmacniacz HPA Master

-Reactor
słuchawki HD650

-Chrees
STAX SRS 4040 (wzmacniacz i słuchawki)

-Vinyloid -
komputer + karta dźwiękowa (monitor z DVI w firmie się znajdzie)
wzmacniacz słuchawkowy DIY
słuchawki Dennon 7000

Kayo
Transport Shigaclon
DAC na 1543
Klon zmodyfikowany wzmaka AVT 2850
Słuchawki Senki HD 600
Kabelki do zabrania : Cyfra : fadelki Digiltz , Belkin Platinium , DIY na kabelku polecanym przez PD. Analog : Belkin Platinium

Piotras
Wzmacniacz HeadRoom Maxed Out Home ,
słuchawki Denon D7000 ,
słuchawkiJVC DX1000
słuchawki AKG K240S ,
kabel Stereovox Vespa i
kabel Qed Silver Spiral .

Lancaster
CD Docet Lector x 2
lub
Docet Lector + Raysonic

kopaczmopa
słuchawki HD 650,
słuchawki HD 580,
słuchawki DT990 Pro

- Gustaw
CD Philipsa jako transport
DAC - Benchmark DAC-1Pre
Pre gramofonowe (VSPS)
gramofon Thorens TD320 z wkładką Goldringa 1042
słuchawki CAL
Kabel XLR VanDame
Kabel cyfowy Coax
kabel optyczny Accel
Interkonekt/cyfrówka  RCA VdH Name

Lista obecności.
Majkel
Chrees
Fallow
Lancaster
Vinyloid (z kolegą lub dwoma)
White Bird
Fomalhaut
Kajo
Reactor
Goras (?)
kopaczmopa ( HD 650, 580, DT990 Pro)
Jeycam
Gustaw
Piotras
Bacek (?)
Gustaw
+prawdopodobnie jeszcze dwie osoby.

W tym momencie widzę 7 systemów  i minimum 12-13 par słuchawek  !!! :-)

Informacje zebrałem na podstawie wpisów.
Jeżeli coś lub kogoś pominąłem to proszę o poprawki. Lista obecności nie jest zamknięta i nie będzie bo jak ktoś będzie chciał przyjść to zawsze się wciśnie. Muszę jednak wcześniej o tym wiedzieć.

pozdrowionka
Gustaw

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
08-11-2010, 12:03
Będę miał też 2 komplety IC kierunkowych na Conducfilu 8896 i Neutrikach NF2C, 0,5m i 1m. Mój DAC przyjmuje również sygnał koncentryczny. Transport jest jednowyjściowy, ma uwalony jeden kanał po RCA (bo to po prostu modyfikowany CDek jest), ale sprawną ma dziurkę słuchawkową. Takie CAL przykładowo popędzi jako tako, a i z T1 słychać sporo.

laufey

• 42 / 5167
  • Użytkownik
08-11-2010, 12:22
gustaw
prosze o taka recenzje fotograficzna jak z audio oszoloma co by tacy bidni nie mogacy przyjechac mieli choc namiastke tego co stracili

pozdrawiam
jay

Gustaw

• Gość
08-11-2010, 12:28
Odpowiadasz na wpis
>> laufey, 2010-11-08 12:22:01
gustaw
prosze o taka recenzje fotograficzna jak z audio oszoloma co by tacy bidni nie mogacy przyjechac mieli choc namiastke tego co stracili

O.K.
:-)

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
08-11-2010, 12:35
Tak, żebym je mógł odebrać najpóźniej w piątek o dowolnej porze otwarcia Nautilusa. Jeśli chcesz rzucić uchem na "zestaw poznański", to mogę wpaść do Ciebie i uruchomić zabierając W5000, lub zrobić to w Nautilusie. Dziś po południu, jutro lub pojutrze byłoby takie coś OK.