Audiohobby.pl

Black Pearl - Poznań

Gustaw

• Gość
08-11-2010, 12:37
Dzięki, Piotrze.

Gustaw

• Gość
08-11-2010, 12:38
Rogal się wkleił bo szkoda, że Majkel nie podrzuci też Piotra Ryki, swoim samochodem, do grodu koziołków i rogali :-)

Fomalhaut

• 118 / 5184
  • Aktywny użytkownik
08-11-2010, 13:09
Gustaw, czy ten rogal świętomarciński jest aby z certyfikowanej cukierni? ; )

Gustaw

• Gość
08-11-2010, 13:13
Jeżeli w nazwie jest tylko słowo "rogal" certyfikat nie jest konieczny a cena spada o 30-40% :-)

Gustaw

• Gość
10-11-2010, 15:52
Panowie,

Wysłałem do wszystkich zainteresowanych spotkaniem słuchawkowym (13 listopad, Godzina 16, Poznań) informacje na PW, z adresem firmy w której się spotykamy i numerem telefonu do siebie. Gdyby ktoś nie dostał tej informacji proszę o sygnał. Jeżeli jest jeszcze ktoś chętny a nie zgłosił się wcześniej to również proszę o informację albo na PW, albo wpis w wątku.

Gustaw

P.S Jeszcze się zastanawiam jak oficjalnie nazwać to spotkanie. "Poznański Dzień Słuchawkowego Wykwintu" ? Może być  ? ;-)

Radical

• 721 / 5408
  • Ekspert
10-11-2010, 16:18
W skrócie PDSW ;)

reactor

• 1649 / 5546
  • Ekspert
10-11-2010, 16:31
W ramach reedukowania społeczeństwa proponuję zastąpić te okropne koszulki z napisem "CHWDP" własnymi z napisem "PDSW". Nikt i tak nie będzie wiedział o co chodzi a szkodliwość społeczna praktycznie żadna! :P

laufey

• 42 / 5167
  • Użytkownik
10-11-2010, 16:36
Pierwsze impoderabilia sluchawkowe:):) w skrócie PIS  :):)

potem kolejne edycje nie koniecznie w Poznaniu -spotkania mozna organizowac cykliczne w roznych lokaliazacjach
jay

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
10-11-2010, 19:02
Dzień Grado Ostatecznego nadchodzi wielkimi krokami. Lękajcie się, niewierni.
Na pewno będę. Oczywiście chory, jakżeby inaczej ;>

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

reactor

• 1649 / 5546
  • Ekspert
10-11-2010, 19:19
>> chrees, 2010-11-10 19:02:01

Jak chory to Ty raczej nie przyjeżdżaj. :P

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
10-11-2010, 22:41
Będą mieli, ale nie wiem czy też lampowca. Słuchałem dziś chwilę na moim odświeżonym sprzęcie. Jak dla mnie jest dobrze, a po wypolerowaniu wtyczki jack magicznym preparatem za 7zł/opakowanie jeszcze lepiej. Grado zresztą też pomogło i nawet Furutechowi na T1.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
11-11-2010, 00:03
Pasta do lutowania ze średnioaktywnym topnikiem. Tak na moje oko, palec i nos, skład trochę pokrewny z wazeliną techniczną, ale pewnie zawiera związki redukujące. Producent deklaruje kompatybilność z miedzią, srebrem i innymi metalami szlachetnymi, więc wysmarowałem i wypolerowałem do całkowitego usunięcia preparatu. cały zabieg to kilkanaście sekund. Nie jest to żaden regenerator galwaniczny, zresztą nie ośmieliłbym się poprawiać komuś wtyczkę bez pytania. ;) Ja ją tylko przeczyściłem. Skutek - więcej blasku i przejrzystości, mniej rozmazanej jaskrawości. Domyślam się, iż dawne brzmienie można przywrócić memłając jacka spoconymi dłońmi, albo samo z czasem wróci.

Co do porównań - miałem malutko czasu dziś, bo jakieś niecałe pół godziny na to. W5000 dają mocny efekt zanurzenia w muzyce. Akurat pamiętam, jak brzmiały u mnie poprzednio, więc mam wrażenie, że dorobiłem się w torze nieco wyrafinowania. Ubyło mniej wyszukanych środków wyrazu jak słodzenie, złocenie, czy jak to tam jeszcze nazwać, a co na W5000 zaczyna przypominać objadanie się pomadkami. PS1000 nie mają tych barwnych ozdobników co Audio-Technica, ale trójwymiarowością całego spektaklu są kawałek przed W5000. Te dają ogromną scenę, ciekawie rozpostartą, ale nie ma takiej holografii jak w Grado, gdzie wiele dźwięków lub głosów potrafi się tak objawić, jakby stało obok nas medium zbudowane z grającego powietrza o plazmatycznych zdolnościach zmiany kształty, stanu skupienia, itp. T1 zyskują przy głośnym graniu. One jakieś takie stłamszone są w porównaniu do PS1000 i W5000 na mniejszych głośnościach. Nie wzbogacają tak tonalnie przekazu jak W5000, ale mają pewną swoją dodaną tonację, która barwowo mi bardziej odpowiada, niż kiedyś w porównaniu bezpośrednim usłyszana z HD800. Dolna średnica jest lekko ciepła w T1, a sopran delikatnie pozłocony. Grado krańce pasma traktuje bezbarwnie. Średni bas nieco się wybija i niższy sopran. Do tego bardzo mi się podoba w Grado trzymanie niezależności prezentacyjnej poszczególnych źródeł dźwięku. Z tego samego nagrania głosy ludzkie mogą być gładkie, łagodnie rysowane i słodkie, a sample zadziorne w fakturze i o ostrym i kanciastym konturze. Inne znowu jak ten wokal, itp.

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
11-11-2010, 09:15
Wymieniłeś gniazdko sieciowe? ;)

-------------------------------------------------------------------------------
.

Gustaw

• Gość
11-11-2010, 12:10
Nieeee..... Piotr wyrzucił na śmietnik wszystkie słuchawki i zaczął słuchać muzyki jak prawdziwy maczo........... na głośnikach. :-)

cocor2007

• Gość
11-11-2010, 12:18
i słusznie, bo feralnego 13-go słuchawki sięgną bruku... poznańskiego. Koziołki w sóhafkah, to będzie hihot chistorii !