Od jakiegoś czasu jest w moim posiadaniu BP majkela .Pierwsze co zwróciło moją uwagę w jego zestawie ,to zasilanie a szczególnie kabel zasilający > taki zwykły od radiomagnetofonu.Na razie jest o wpięty w listwę i nie zmieniałem położenia wtyczki.Sprzęt towarzyszący,:CD Denon DCD 2000AE, IC TaraLabs Master,kabel do listwy , cd i Soha II Furutech FP-3TS20 i wtyczki Furutech ,lista monster power 2989 z clean power z modyfikacjami, wzmacniacz Soha II lampy to ECC 81 RFT Nos i kondensatory Jantzen Audio Silver Z-cap,gniazda RCA bezposrednio przylutowane do płytki,okablowanie w środku,częściowo Furutech 314, Grado GS 1000.Pierwsze co od razu słychac to że Soha "ociepla " dzwięk .BP ma dzwięk rześki,bardziej podobny do tego który nas otacza, ma lepszą barwę.Mi bardziej odpowiada dzwięk BP.Następna różnica to budowa planów BP lepiej to "robi"jest więcej powietrze pomiędzy muzykami, kreowanie przestrzeni BP lepiej ,na GS 1000 niekiedy są to "hektary" ,lokalizacja zródeł dzięku na BP lepiej, bas bardziej sprężysty i niżej schodzący.BP wydaje się "szybszy" w przekazywaniu muzyki.BP jest lepsza od mojej Soha II .Soha II na pewno zagra jeszcze lepiej po wymianie lamp .Kolega X500 porównywał Sohe "zagrala moim zdaniem na poziomie Cayin ha-1a ".Nie mam innego wzmacniacz z wyższej półki do porównania .Jesli Cayin ha-1a który jest na "poziomie"Sohy kosztuje około 2,5-3 kzł to ile powinna kosztowac BP w "lepszej" obudowie ???Pamiętajmy ze "gra\'" już na zwykłym kablu od radiomagnetofonu a co będzie po wymianie kabla zasilającego ? cdn . Michał dzięki za BP.