Dzisiaj testów BP ciąg dalszy w sklepie Audio-Connect . Zródłem był zestaw Reimyo CDT 777 i DAP 999EX i jako wzmacniacz słuchawkowy posłużył przedwzmacniacz ART AUDIO Conductor(24kzł) ,słuchawki Grado GS 1000.BP nie była podłączona do zestawu .Płyta Decca Beethoven Symfonia 5&7 dyr.V.Ashkenazy >oczywiście barwa , drive itd było bardzo dobre ale chyba BP buduje bardziej w głąb scenę :) w stosunku do wyrobu Art Audio.Wzmacniacz słuchawkowy (jego dziurka) w ART Audio jest na "poziomie" BP lub bardzo blisko.Posłuchałem jeszcze cd Fourplay"Energy" Haendla"Messiah"Harmoni Mundi i « All\'Improvviso »Ciaccone, Bergamasche e un po\' di Folie...Alpha> dla mnie "uczta dla uszu " za jakośc nagrania,barwę, oddanie przestrzeni i relaks w słuchaniu muzyki.
Drugim zestawem był cd AMR CD-777(lampy fabryczne) ,ic TaraLabs Master, BP i słuchawki Grado GS 1000.Podłączone to było do listwy firmy ??.Oczywiście było od razu słychac różnice w klasie pomiędzy odtwarzaczami cd , szczególnie na cd Fourplay utwór 10 "Sebastian" początek utworu . Tutaj AMR 777 pokazał jak jest różnica pomiędzy nim a zestawem Reimyo i dlaczego płacimy za zestaw Reimyo tyle $. Słuchałem jeszcze« All\'Improvviso »Ciaccone, Bergamasche e un po\' di Folie..tutaj już nie ta barwa .CD AMR 777 " ściąga " kolejną zasłonkę " z płyt w stosunku do DENON 2000 AE ale tak powinno byc chocby ze względu na cenę obu urządzeń.Za jakiś czas postaram się posłuchac Reimyo i BP z zasilaniem akku.