Odpowiadasz na wpis
>> w.luczynski, 2010-09-08 08:13:44
ogórek
Jeśli mi udowodnisz, że są różnice w dźwięku po podłączeniu super kabli sieciowych to je biorę od razu. Dwa razy próbowałem, nic nie usłyszałem. Monobloki nie brumią.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Trudno mi będzie udowodnić,ponieważ jest między nami spora odległość (W-wa -> Białystok).
Może jadąc na wakacje mogę podzucić listwę Gigawatt PF-2 plus moje kable. O ile Gigawatt-a wypożyczysz wszędzie to kable strugałem sam. Oparte o przewody OYAIDE Tunami i FURUTECH FP-Alpha 3, wtyczki miedziane i miedź srebrzona IEGO. Styki traktowane Deoxitem Cleanerem a po potrójnym dokręcaniu (co tydzien) zalane takim polimerem do zabezpieczania płytek przed utlenianiem (tzn. przewody na końcówce izolacji i cały styk).
Na pwno róznica jest jak użyjesz kabla z poluzowanym stykiem lub zaśniedzialego :) Ewentualnie wtycka IEC nie daje mocnego styku. Doświadczylem sam tego kiedyś ...
Generalnie z wieloma kablami róznica jest ale często na niekorzyść (co dla mnie nie byłowcale oczywiste i dochodziłem do takich wnioskach po kilku tygodniach od przepięcia) ... Stąd ostatecznie wiele komponentów mam podłączonych Furutechem FP Alpha 3 który nie ma ekranu (listwa, DAC, zasilacz do amp-a).
Nic już nie zmieniam nie przepinam od pół roku bo stwierdzilem, ze od takiego przepinania wtyczki miedziane IEC gorzej stykają. Poprawilem towpięłem pół roku temu i od tej pory nie dotykam tematu ...