fakamada - nie jestem fachowcem w dziedzinie muzyki i niektóre terminy audiofilskie są mi obce, po prostu lubię posłuchać muzyki. Dla mnie dźwięk jest super, wysokie tony czyste, nie natarczywe, chodzi mi o to, że nawet przy dłuższym słuchaniu nie męczą, średnie są po prostu świetne, na nowo odkrywam płyty, które wydawało mi się, że znam na pamięć, np. brawa na płycie 4 pory roku ( Berlińscy Filharmonicy pod dyrekcją von Karajana) do tej pory brzmiały jak jeden wielki zlepek, teraz słyszę poszczególne oklaski, niskie są znakomicie kontrolowane, nie rozwlekłe i takie ciągnące się, ale krótkie, szybkie tam gdzie faktycznie są takie (np. Metallica z płyty BIG 4) a melodyjne i miękkie (Pink Floyd The Wall lub koncert Gary Moora z Montreux) ostatnio słuchałem jazzu, chociaż nie za bardzo lubię, trąbki, gitary no i kontrabas (podobno schodzi do 45Hz), kurczę to naprawdę słychać :) Nestety jak widac na fotce ustawienie nie jest zbyt fortunne, są w takiej wnęce, pomieszczenie do nagłośnienia to praktycznie cały parter domu, jakieś 60m2 otwartej przestrzeni. Nie miałem możliwości porównać z innymi kolumnami, słuchałem tylko w salonach jakiś Usherów i Focall Electra, ale warunki jak to w salonie, ktoś rozmawia, gra muzyka umta-umta (mimo to starałem się wsłuchać w ich brzmienie) - wolę Hurricany, jak ktoś chce je porównać może się wprosić do mnie ze swoim sprzętem, mieszkam na Śląsku
pozdrawiam Piotr