Audiohobby.pl

DAC dobrze "zgrywający" się z słuchawkami

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
30-06-2011, 23:19
Często, niektóre osoby, robią tak, że zamawiają 3 urządzenia by mieć je jednocześnie w domu, porównać a później dwa zwracają - często okazuje się, że wracają te droższe.

Nie wiem jak jest ze zwrotami do Chin czu USA bo to nie jest prosta procedura ze względu na cło, gdy wszystko robi się legalnie ale gdy kupujesz w europie (u producenta czy w sklepie) to nie ma problemu jakiegokolwiek o ile sprzęt nie nosi śladów używania. Są takie sklepy jak np thomann.de, które zwroty traktują jak najzwyklejszą rzecz. Polskie sklepy proszą w 9 na 10 przypadkach o podanie powodu zwrotu czego nie musisz robić ale warto napisać prawdę - np "nie podoba mi się dźwięk". Teraz zwracałem słuchawki AIAIAI do sklepu i jako powód podałem prawdę właśnie - spadają z głowy gdy się nią rusza. Dla sprzedawcy to też wskazówka na co klient konsument zwraca uwagę.

Gdy rozpakowujesz sprzęt a wiesz, że możesz zwrócić "poszanuj" wszystkie, nawet najmniejsze opakowania na kabelki itd. Gdy sprzedawca dostanie sprzęt w takim stanie jak Ci wysłał nie będzie jakiegokolwiek problemu.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
30-06-2011, 23:22
Ja z ciekawości zaprosiłbym sobie:
http://www.thomann.de/pl/antelope_zodiac.htm

Boję się tylko, że mógłbym chcieć by został a wcale go nie potrzebuje :)

korzena

• 343 / 4989
  • Zaawansowany użytkownik
30-06-2011, 23:53
Z Chinami i USA rzeczywiście mogą być komplikacje z powodu VATu/cła, i koszt przesyłki też wysoki. Za parę takich \'zwrotów\' można by niemal całego DAC\'a kupić:) Z Europą łatwiej i taniej, tyle, że nieco mniejszy wybór. Ale trzeba jakoś radzić! W Stanach mają świetnie z tymi dużymi meet\'ami słuchawkowymi - mają możliwość odsłuchu większej ilości różnych sprzętów. A może by tak w zamian zainwestować w wyjazd na taki meet?!:)

korzena

• 343 / 4989
30-06-2011, 23:56
>>Ja z ciekawości zaprosiłbym sobie:
http://www.thomann.de/pl/antelope_zodiac.htm

Jeżeli brzmi tak samo ładnie jak wygląda, to może warto byłoby..
Jak to mówią na head-fi: "Sorry for your wallet!":)

a_men

• 746 / 6102
  • Ekspert
30-06-2011, 23:59
>asmagus>
Będę wdzięczny.

>jjurek
Jest:) Dopiero uśpiłem:)
Na czytanie chwilkę czasu znajdę, gorzej ze zrobieniem czegoś...

kuben

• 488 / 5516
01-07-2011, 00:04
Ja czekam na więcej info i innych opinii na temat tego
http://www.head-fi.org/forum/thread/528473/review-anedio-d1-dac-my-new-reference-dac/570

Anedio D1 DAC:
Price: $1270.00 USD
Availability: Due to heavy customer demand, the D1 DAC is sold out earlier than we anticipated. Instead of building more D1s, we are focusing our resources on updating the D1 DAC with high resolution USB. We apologize that we do not yet have a release date, but we are working very hard to bring the D1 update in the market as soon as possible.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
01-07-2011, 10:34
>> korzena, 2011-06-30 23:56:20
>> Jeżeli brzmi tak samo ładnie jak wygląda, to może warto byłoby..
>> Jak to mówią na head-fi: "Sorry for your wallet!":)

Jeśli są w branży audio firmy, którym można ufać to zapewne ANTELOPE jest jedną z nich - ciekawi mnie bardzo czy brzmiałoby to lepiej od mojego zestawu Meier StageDAC i Meier Concerto - ciekawość ta jednak nie spędza mi snu z powiek ... no i nie miałbym w tym crossfeeda.

korzena

• 343 / 4989

Gustaw

• Gość
01-07-2011, 10:38
>> asmagus, 2011-07-01 10:34:43
Jeśli są w branży audio firmy, którym można ufać to zapewne ANTELOPE jest jedną z nich

Antelope ma doświadczenie w produkcji zegarów ale nie w produkcji DAC-ów.
Lavry, Weiss tutaj można ufać bo tłuką swoje przetworniki już od wielu lat.

Nie zmienia to faktu, że Zodiac może być super przetwornikiem. Nie wiem, bo nie słuchałem.

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
01-07-2011, 11:15
Podobno Zodiac+ dopiero brzmi dobrze, a Gold, czy jak mu tam temu najdroższemu - jeszcze lepiej. Moi znajomi będą niedługo w posiadaniu D1 i Wyred4Sound "dwójki", to może się dowiem jak grają nawet własnymi uszami.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
01-07-2011, 11:24
>> asmagus, 2011-06-30 17:43:19
Dobrze, że ja już poszukiwania mam za sobą w tym zakresie :D

---

Jak sie nie ma nic to faktycznie mozna traktowac taki zakup jako poszukiwania. Ja tam zadnego cierpienia czy cisnienia nie mam, podchodze do sprawy hobbystycznie a samych DACow podczas eksperymentow tez juz troche zniszczylem. Jest po prostu z tego fun. Ta plytka DACa na AD1955 na ktorej sluchalismy na ostatnim spotkaniu u mnie lezy dalej w nietknietej formie bo tak fajnie gra, ze szkoda cos zmieniac.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
01-07-2011, 11:45
Tak, zapewne pod tym kątem to niezłą zabawa.
Mnie "lutownica gryzie" już z odległości kilku metrów, więc w ten sposób się nie pobawię.

Skoro tak dobrze gra to zainwestuj w obudowę bo strach słuchać :D

GRADO__Fan

• 299 / 6077
01-07-2011, 12:25
Jakby ktoś z Was chciał potestować Bursona HA-160D to dacie znać.
To jest DAC, wzmacniacz słuchawkowy i preamp w całości zbudowany dyskretnie, łącznie z zasilaczem gdzie są Bursonowe super regulatory. Dwa trafa, drabinka rezystorowa zamiast potencjometru, 7 kilo wagi itd.
GFmod Audio Research
www.gfmod.pl

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
01-07-2011, 12:28
Ja chciałbym przetestować po 24 lipca, gdyby byłą taka opcja, porównałbym sobie bezpośrednio do zestawu Meiera.

GRADO__Fan

• 299 / 6077
01-07-2011, 13:07
Nie ma problemu. Akurat do tego czasu na pewno będzie jakiś wolny egzemplarz.
Burson Audio to podobnie jak Grado niewielka manufaktura z pasjonatami, stąd niemal od razu zyskali moją sympatię ;) Wierzę, że w takiej atmosferze prędzej mogą powstać klocki wybitne, a na pewno warte uwagi.
GFmod Audio Research
www.gfmod.pl