>>Ja mam do czynienia z Havaną, to znakomity DAC, bardzo wysoka jakość wykonanią, dźwięk naprawdę wysokiej jakości, tylko musimy mały upgade mu zafundować a mianowicie: lampa oraz chip do wymiany.
Chip też?! O lampie to słyszałem, ale o chipie nie. Jakiej lampy i chipa używasz?
Z ostatniej relacji jednego człowieka z head-fi, który testował Havane (z firmową lampą i bez żadnych modyfikacji) z W5000 wynikało, że basu ona zbyt wiele nie \'dodaje\' w porównaniu z innymi DACami jakie próbował. Pisał też, że dźwięk jest bardziej lampowy, jednak w bardzo subtelnym stopniu i że jest bardzo detaliczny, ale też może zbyt grzeczny, jeśli np. chodzi o muzykę rockową. Mnie zaś chodzi o wypełnienie dźwieku w W5000, o dodanie pewnej wagi. Intuicyjnie coś mi mówi, że właśnie sprzęt oparty na lampie może im to dać, ale może sie też mylę...
Robercie, jak Ty oceniasz dźwięk swojej Havany pod kątem powyższej relacji, i pod kątem basu? Z jakimi słuchawkami ona u Ciebie współpracuje? Ciekaw też jestem czy w rzeczywistości wygląda tak samo pięknie jak na zdjęciach. Bardzo podoba mi sie jej design!:)