>> MAG, 2011-02-18 21:08:08
Dzisiaj rozmawiałem z Panem Kienitzem (Stax PL) i nic jeszcze nie wiadomo. Raczej połowa roku, tak przypuszczam. Wiem już, że jest coś w rodzaju zbierania zamówień od dilerów. Według mnie kto teraz nie zamówi, to nieprędko kupi. Oceniam, że pierwsza partia, mimo zapowiadanej wysokiej ceny, sprzeda się błyskawicznie. Potem będzie lawinowe zamówienie do Staxa, kolejka, etc (podobnie było z HD800 i PS1000). Za 6 - 9 miesięcy wszystko się uspokoi. Ale i tak w tym drugim etapie będzie się czekać 3-4 tygodnie. Tak ja to widzę.
Co do dźwięku, to nie spodziewajcie się cudów! Byłoby źle gdyby wszystko było naj. Nie, nie wierzę w to. Nowe Staksy będą po prostu klasą samą w sobie i tego im życzę. Nie chciałbym, bo i to chyba niemożliwe, aby Stax zrobił zlepek wszystkich dobrych słuchawek. Każda firma powinna mieć swój styl, szkołę dźwięku, etc.
To nie jest pesymistyczne podejście do sprawy, wręcz odwrotnie, jak wspominałem mam już przyrzeczenie Staxa na drugi numer C32. Jednak wolałbym coś oryginalnego, niż takiego słuchawkowego Pudziana.
:)