>> Krzysztof_M, 2011-02-13 22:49:10 Ductus - Ty wspominałeś, że z Japonii 507 zamawiałeś - jak wygląda wtedy sprawa cła?>
Za cło nie płaciłem w kraju. W każdym mieście, gdzie jest docelowy urząd celny wygląda to różnie. Ale właściwie to bagatelna suma, jeśli zamawiasz przez PJ.
Dostałem PW, którą chcę tutaj odpowiedzieć, o treści:
"Szczupłość basu" przez każdego jest pojmowana inaczej. Szczególnie starsze modele 202-404 mają go nie za dużo. Do klasyki starcza dobrze; natomiast do opulentnych gitar basowych, organów w dolnym rejestrze, czy do kontrabasu może go nie wystarczać. Zależy też, jak kto głośno słucha. Nowe modele 207-407 powinny być znacznie lepsze, 507 jest zdecydowanie bardzo dobry w dole.
Stax może i pisze, że drivery są takie same. Ja uważam że jedynie optycznie. Pisałem już, że można dużo w nich zmieniać od powłoki membrany zaczynając, jej naciągu, materiału i perforacji elektrod po rodzaj złożenia przetwornika. Przez sam jeden czynnik jak naciąg już jest dźwiękowo co innego. Dlatego 303 różni się akustycznie od 404 i tak będzie też, uważam, z 307-407-507.