Wiktorze !
Jak zawsze można liczyć na Twoją pomoc wiem że w obecnych czasach ludzie często zamieniają drivery na inne i np w rezultacie Lambda Pro lub SR- Omega mają zamienniki nie oryginalne drivery dlatego staram się dociec jakie mam na zapas wszak mogą się kiedyś przydać .
Ja lubię kiedy w danym modelu jest wszystko oryginalne nie lubię zmian być może komuś nie przeszkadza headpad inny niż oryginał ale mnie bardzo tak już mam:-)
Ostatnio miałem możliwość posłuchania Lambdy Pro i się rozczarowałem dźwiękiem na kolejne spotkanie zabrałem swoje 2 pary Pro i słuchaliśmy kolega był zły gdyż jego Pro Lambdy były nijakie brakowało dosłownie wszystkiego najbardziej lekkości i zwiewności materii muzycznej porównywaliśmy nr seryjne różne domysły chodziły nam po głowie ale nie dał rady tego wytrzymać krótka decyzja i ściągnięte nauszniki odkręcone 4 śrubki i mamy drivery całkiem inne niż u mnie w Pro !!!! chmmm pierwsze co zrobił to zadzwonił do kolegi które mu je sprzedał , po telefonie wiadomo było tylko że drivery zostały wymienione na inne w serwisie u dystrybutora miał na nie nawet rok gwarancji .
Szkoda że taie historie enie sa dokumentowane w firmie i odnotowane w książce serwisowej np Stax Lambda Pro nr . xxx999 czy Stax SR-Omega o numerze 099999 została poddana serwisowi i zostały wymienione drivery na inne ( czytaj zastępcze) bo oryginalnych po prostu brak!.
Tu mam do firmy zastrzeżenia jeśli chodzi o servis po prostu prowadzili to nierzetelnie .
Sami musimy szukać prawdy to jest niestety minus nawet duży minus.
Dobrze że w siseci jest dużo zdjęć i można znależć odpowiednie przykłady driverów i innych części pozostaje szukać :-)
Abstrachując od tych servisowych moich wywodów chcę polecic Wam niesamowite wykonanie
Pie Jesu - Sarah Brightman & Paul Miles-Kingston
Mam oryginalną kasetę magnetofonową ale jakość pozostawia wiele do życzenia jeśli ktoś ma lub wie gdzie kupić płytę obojętnie CD/LP będę wdzięczny
Polecam zmęczonym tym światem.
d(-_-)b MAG