brodacz
Dzięki za ten opis, podpisuję się w 100%.
Drobne komentarze od siebie do powyższej dyskusji:
- w mojej ocenie najlepsza (największa) scena jest w K-1000 dalej Grado GS-1000, potem PS-1000 i 009,
- ilość szczegółów czy też jak wolę to napisać precyzja w 009 jest nie do pobicia
- brodacz - szkoda, że nie miałeś na raz przez dłuższy czas K-1000 i 009 - sądzę, że czasem będzie Ci brakować AKG
- monobloki Cary wybrałem spośród tego co miałem do odsłuchu (jak zawsze możliwości są ograniczone), pewien wpływ miała również cena (pamiętajcie, że Air Tight na 300B kosztował wtedy ponad 36 tys), nie są one idealne, nie ma wzmacniacza idealnego
- bas w PS-1000 jest super, szczególnie na wzmaku tranzystorowym majkela, ale bas na 009 jest dla mnie wzorcowy,
- jeśli już kilka osób napisało mniej więcej to samo o 009, to wydaje się, że jest to pewne bez względu na system odsłuchowy (nie widzę zatem możliwości aby K-1000 lub Grado PS-1000 zagrały lepiej niż 009, ale jak zwykle czekam na propozycje, dojadę wszędzie z moim systemem)
- znam dwie osoby, które zdaje się, nie zgodzą się, że wzmacniacze firmowe Staxa są jak "kozy" w stosunku do Woo Audio WES (może przynajmniej jedna z nich się wypowie)
- zwracam uwagę, że kolejna osoba "przekonuje się" do elektrostatów po dłuższym obcowaniu z nimi i to nie jest ktoś kto "musi" coś kupić, coś zmienić, spieszy się aby wybrać swój pierwszy system, itp.
Proponuję nie usuwać wpisów o K-1000 z tego wątku. Dlaczego - wyjaśnię za parę dni :)
Włodek