>> ductus, 2011-04-14 19:04:17
,,DP nie ma cech typowych dla lampy, więc powinien dobrze pasować z hybrydą. Natomiast Diablo jest neutralny, nie można powiedzieć, że sterylny. Może bardziej analityczny, bo mi dobrze pasuje też z ciepłym Sony X555ES. Bezpośrednich porównań Sony-Accu nie robiłem jednak,,
Zgoda, że nie ma (jak zwał tak zwał), lecz posiada taka pewna manierę do przekazywania obrazu muzycznego w pewien lekko subtelny, barwny sposób i co za tym idzie delikatnym zaokrąglaniem konturów przez co przekaz staje się bardziej strawny, lecz do końca pozostaje niedosyt totalnej neutralności. Takie są moje odczucia, gdy porównywałem u znajomego dzielonego accu DP 80L DC81L z dzielonym DCS-em. Accu już wiekowy, wiec pewnie filozofia firmy przez te parę lat mogła ulec zmianie. Nowych konstrukcji nie znam.
Generalnie chodziło mi o to, że jak się łączy dwa transparentne klocki to efekt nie zawsze musi być taki, jak sobie to wyobrażamy. Ja wychodzę z założenia z wcześniejszych doświadczeń, że jak są dwa klocki na lampach, to już za dużo tego dobrego:) Za dużo zaokrągleń:)