>>Sim1: Bardzo dobry opis, warto może jeszcze nieco dodać. Znam konstruktora dobrze, jest to jeden z najlepszych DIY-elektroników na rynku niemieckim. Solidna, bardzo fachowa firma. Robi pod zamówienie dosłownie wszystko po atrakcyjnych cenach. Mam nadzieję, że będziesz miał okazję porównać swojego hybryda bezpośrednio z 007t. 36dB gain to dość mało dla omeg, jeśli słucha się zwyczajowo głośno utworów z dominującym basem. Wystarcza dobrze przy wrażliwym słuchu i średnich poziomach wzmocnienia, bez wsłuchiwania się w dudniący bas, bo go nie ma i być nie musi. Natomiast racja, że z tym gain dostaje się wszystkie niuanse i smaczki, jakie potrafią dać lampy. Przód wygląda spartańsko, ale użyte gniazda, które też mam, mimo że gorzej wyglądają od oryginalnych, są dobrej jakości. Nie korodują i wtyki siedzą ściśle, zapewniając dobry kontakt. Właśnie co można wymienić, to wg mnie przewody do gniazd. Jakość lutowania musi być przynajmniej taka, z jaką wykonał to konstruktor. Jeśli Wiktor daje Ci możliwość wymiany gniazd, to optyka będzie dobra, pytanie czy pasują w 10mm ściankę przednią. Możesz jeszcze przednią ściankę zmienić i zastosować parę bajerów jak u mnie.
>>Wiktor: Jasne, wszyscy cieszymy się i jesteśmy dumni, że Polska zostanie tak wyróżniona przez Staxa tym Twoim 002 numerem. Mam dwie omegi 007 mk1+mk2 i nie prędko się zdecyduję na nowy model, chyba że... będzie przynajmniej o klasę lepszy.
Projekt tekstu Piotra jest dobry i moglibyśmy przyjąć to jako bazę. Jednakże sformułowany ogólnie, nie pokazuje naszego powiązania/zaangażowania w produkty Staxa i może być cokolwiek suchy/zdawkowy w wydaniu angielskim. Japończycy na zewnątrz konserwatywnie chłodni, będąc w ze sobą w bliskich relacjach pokazują dużo skrywanych emocji. Wiem coś o tym, mam ognistą Japonkę w rodzinie i jeszcze paru wśród dobrych znajomych...