Audiohobby.pl

Elektrostaty - wątek ogólny

mirhon

• 438 / 5995
  • Zaawansowany użytkownik
16-03-2011, 15:05
@jeycam

Chodzi mi o kabelek (wpisz sobie w google), do kupienie m.in. w sieci RTV Euro AGD

RCA Techlink 700131

ductus

• 1247 / 5052
  • Ekspert
16-03-2011, 15:17
>>Mirhon, jeycam: W linku niestety występuje niedopuszczalny znak ; (przed task), co trzeba usunąć, jeśli ma funkcjonować (powstaje automatycznie przy łamaniu linijki). Wtedy zobaczymy zupełnie niezły srebrzony kabel, którego jakości wykonania (np. właśnie separacja kanałów) nie znam. Może ktoś już ma i wie jak to gra?
>>Sim1: Podchodzę do tematu kabli podobnie, to nie jest Voodoo zmieniające dźwięk na lepszy, ale może go pogarszać. Więc ani za tanio ani za egzotycznie=bardzo drogo. Napisz coś o swojej omedze, ciekawe jak sprawuje się w Twoim torze.
>>chrees: Proszę, nie zwalaj wszystko na plecy. Napisz przynajmniej parę zdań o swoich nieskontaminowanych 507, szczęściarzu.

jeycam

• 150 / 5734
  • Aktywny użytkownik
16-03-2011, 15:30
mirhon, Ductus: Ok, wielkie dzięki. Chyba sobie w takim razie taki zanabędę. :)

chrees

• 1657 / 6107
  • Ekspert
16-03-2011, 15:55
ductus ---> Uwierz mi lub nie, ale od wczoraj nie miałem słuchafonów na uszach. Na nogach byłem dziś chyba łącznie z 5-7 minut. Ból zwala mnie z nóg i skutecznie kieruje moje myśli ku rzeczom znacznie bardziej przyziemnym od niebiańskich Staxów :>
P.S. Piszę w pozycji horyzontalnej... nie za bardzo mam co opisywać.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

majkel

• 7477 / 6107
  • Ekspert
16-03-2011, 15:57
Zęba wyrywałeś?

Sim1

• 1829 / 6071
  • Ekspert
16-03-2011, 16:08
>> chrees, 2011-03-16 15:55:04

Coś mi się wydaje, że Cię przewiało jak goniłeś rozgorączkowany ze Staxami w plecaku do domu ;) Brak wentylacji na plecach. Oczywiście życzę szybkiego ustąpienia objawów.

@Ductus
Postaram się coś dzisiaj napisać :) obiecałem też jakiś opis wzmacniacza i pamiętam o tym, ale myślę przy okazji że i Diablo mógłby być zaprezentowany jako większy brat tego mojego ;P

ductus

• 1247 / 5052
  • Ekspert
16-03-2011, 16:12
>>chrees: Jeśli ma Ci to ulżyć, cierpimy solidarnie z Tobą razem. Do skutku - aż coś napiszesz...
>>Sim1: Dodam coś o Diablo, ale po Tobie.

MAG

• 2398 / 6094
  • Ekspert
16-03-2011, 18:16
Niestety w Japonii wszystko się pogarsza , sytuacja nawet w Tokio pozornie nie grożna zaczyna się zmieniać aby nie dopuścić do krachu finansowego rząd Japonii pompuje miliardy w gospodarkę.
Prefektury ościenne przy Tokio także są zagrożone , niestety Japończycy promieniowania boją się bardziej niż trzęsienia ziemi czy tsunami, masowo opuszczają Tokio oraz pozostałe miasta rozmawiałem ze znajomym który wczoraj opuścił Tokio .
Smutno i tyle .

Akira931

• 44 / 5056
  • Użytkownik
16-03-2011, 19:59
Dla mnie Japonia ma swój niepowtarzalny urok... ale tam się robi coraz bardziej niebezpiecznie (Jeśli nawet Japończycy uciekają, a oni od dzieciaka są uczeni :jak postępować: ).
Reakcja co do promieniowania jest bardziej niż słuszna - choroba popromienna jest bardziej niz straszna ;(
I used to be atheist, until I realized I'm God =3

Radical

• 721 / 5410
  • Ekspert
16-03-2011, 20:09
Kto jak to ale japończycy o tym wiedzą najlepiej co to znaczy atom i co jest z tym związane.

ductus

• 1247 / 5052
  • Ekspert
16-03-2011, 21:49
Sytuacja wokół Tokio pogarsza się z każdym dniem. Jest prawdopodobnie gorzej, aniżeli rząd i media uspokajając mówią. "Nasza Rodzina" inżynierów i pracowników Staxa z pewnością też potraciła w katastrofie krewnych. Ci ludzie słusznie boją się napromieniowania...
Chcę rzucić tu myśl: Możeby tak napisać faksem do nich krótkie pismo dodające otuchy, bo co możemy więcej zrobić? Powiedzieć, że jesteśmy z nimi w tych ciężkich chwilach, cała grupa wątka "Elektrostatów" życzy im pomyślnego przetrwania tego ciężkiego czasu, ostatecznie jesteśmy już albo będziemy ich klientami pośrednio czy inaczej. Coś w tym stylu może? Widzę do tego jako przedstawiciela najlepiej Wiktora, który przecież czeka na swój drugi numer i po angielsku bez wysiłku mógłby napisać tych parę słów.
Bylibyście za takim pismem? Wiktorze zgodziłbyś się?

reactor

• 1649 / 5548
  • Ekspert
16-03-2011, 22:02
 Każda forma dodawania otuchy jest dobra, szczególnie w takiej sytuacji w jakiej niestety znaleźli się Japończycy, a fakt, że ktoś nie jest akurat posiadaczem elektrostatów nie ma  tu żadnego znaczenia w moim odczuciu. Mogę podpisać się obiema rękami.

wiktor

• 2503 / 6107
  • Moderator Działu Słuchawki
16-03-2011, 22:06
>> ductus, 2011-03-16 21:49:32

Oczywiście, to dobry pomysł. Każdy email lub list w takiej sytuacji na pewno przez chwilę sprawi odrobinę radości.

Wiem o tym, że menadżer techniczny Stax wyjechał w poszukiwaniu swoje rodziny, bo właśnie z tych najbardziej dotkniętych klęską  terenów pochodzi. Nie ma go w pracy od kilku dni. Z najnowszych informacji od Pana Kienitza wiem, że w Stax wszystko toczy się normalnie, jeśli te słowo w ogóle w obliczu takiej katastrofy w tym zadaniu pasuje.

Sim1

• 1829 / 6071
  • Ekspert
16-03-2011, 22:12
Chyba nie muszę dodawać, że też jestem za. Dla mnie Stax to tylko jeden mały fragment Japonii, która mnie fascynuje od dawna. Ale jak wcześniej już pisałem podziwiałem ich w czasach "normalnych" a teraz dodatkowo głęboko współczuję.

wiktor

• 2503 / 6107
  • Moderator Działu Słuchawki
16-03-2011, 22:18
Uważam, że z pomocą Piotra Ryki taki list miałby naprawdę wielką moc pozytywnego oddziaływania.